La CGT, sindicat que més vagues convoca i amb més seguiment a Catalunya

CGT més vagues 6 gen 2022

Segons les dades disponibles del departament de Treball fins 2020, la CGT de Catalunya és el sindicat que més vagues convoca en termes absoluts i són aquestes les que més treballadors segueixen.

La informació deTreball no té en compte convocatòries de vagues generals i en algun cas pot sumar més de 100% al permetre els models de convocatòria detallar fins a quatre sindicats en una única comunicació.

Segons aquestes dades, la CGT és l’organització que més vagues convoca com a sindicat a Catalunya cada any del període 2015-2020. Aquesta posició substitueix a CCOO Catalunya, que era la primera organització cada any dels compresos entre 2011 a 2014, certificant així un canvi de lideratge en les lluites molt significatiu. L’any 2020, la CGT dobla en vagues i seguiment les convocades pel següent sindicat, CCOO.

CGT més vagues 6 gen 2022

Igualment, són les convocatòries de la CGT les que sumen més vaguistes que les de qualsevol altre sindicat, o convocades per comitè d’empresa, els anys 2018, 2019 i 2020.

Aquestes vagues han permés importants èxits per a les plantilles com per exemple Bicing (increment anual de 3500€ a taules salarials), UAB (increment salarial del 14-19% i manteniment lloc de treball per 200 persones), Deyse-Clece (increment +180€ mensuals), Iberboard (retirada ERTO i retorn de salaris reduits) o Cinemes Balanyà (+7,5% increment sou). També ha estat important els avenços a vagues conjuntes amb altres sindicats com a Stradivarius (increments salarials de +19,63%), Cacaolat (retirada modificació de condicions), Saint Gobain (recolocació de tota la plantilla), Metro (fi contractes precaris), 061 (nou increment per antiguitat, conversió centenars de contractes a indefinit).

CGT Catalunya

Esta entrada fue publicada en Anarcosindicalisme, CGT, Sindical, Social, Vaga. Guarda el enlace permanente.