Manifest de la CGT de Catalunya per l’1 de Maig de 2015

1 Maig 2015 CGT BarcelonaEstem ja en el setè any de l’actual crisi del sistema capitalista, un sistema dins del qual les crisis són quelcom inherent, cosubstancial, no pas una disfunció ni una anomalia. Aquesta no és la primera crisi de la història capitalista, i en la mesura en que el capitalisme sobrevisqui a la mateixa, no serà tampoc la darrera. Tanmateix, nosaltres, les dones i els homes del sindicalisme revolucionari lluitem cada dia, i seguirem lluitant amb totes les nostres forces, per a construir un altre model de societat sense desigualtats i amb drets socials i laborals garantits.

Com totes les altres crisis anteriors, les seves conseqüències es descarreguen amb violència sobre les nostres esquenes, les de la classe treballadora, les de les explotades i explotats pel sistema. I ens prepara les bases d’un futur de misèria, amb una «recuperació econòmica» que cavalca sobre el cavall de la devaluació salarial, els minijobs, la ultraprecarietat i l’exclusió social.

Més d’un terç de les treballadores ja cobra un sou inferior al salari mínim. En el cas dels i les joves per sota dels 25 anys que reben algun salari, la proporció és de més de la meitat. Cada vegada som més els assalariats i les assalariades que ens veiem obligades a fer-nos «falses autònoms» per tal d’abaratir els costos a les empreses. I les que treballem sense contracte, o estem unes hores amb feina per a tornar després a patir de nou l’atur forçós… Així és el nostre dia a dia, el de la classe treballadora, la que fa funcionar el món i a la qual el Capital ens precaritza cada cop més les condicions de vida i de treball, fins al punt que a Catalunya ja tenim un 14% de treballadors/es pobres, tot i treballar. I no oblidem com assenyala l’EPA que tenim 756.500 persones a l’atur a Catalunya, entre ells 126.400 joves d’entre 16 i 24 anys a l’atur.

L’increment del patiment al qual se’ns ha sotmés ha provocat durant aquests anys un augment de les protestes al carrer i als centres de treball. I, amb aquestes, un enduriment de la repressió de l’Estat, que ha adquirit les dimensions d’una autèntica escalada. Centenars de treballadors i treballadores hem visitat o restem a l’espera de visitar els seus tribunals, per a ser castigats penalment pel simple fet d’exercir el dret de vaga i defensar els drets socials i laborals, els drets de totes nosaltres. Noves lleis inquisitorials s’han aprovat en els últims temps per a rearmar la capacitat punitiva de l’Estat. Amb aquestes lleis, la desobediència civil s’equipara a un crim; aturar un desnonament, s’equipara a terrorisme.

També hi ha qui ha optat, en el present escenari, per prioritzar l’assalt a les institucions per la via electoral. Nosaltres, com a organització anarcosindicalista, pensem que hem de posar en valor i continuar reivindicant la lluita i la mobilització al carrer, des de la base, per la via de l’acció directa i el suport mutu, com a forma de plantar cara i d’obtenir victòries, també en l’actual conjuntura. Podem provar de comprar la il·lusió del vot i confiar en què tots els problemes se solucionaran quan triïs aquesta o aquella altra opció electoral. Però avançar en el canvi social per aquesta via no és tan fàcil per provocar canvis estructurals reals, i no tan sols estètics, al servei de la classe treballadora, mai no ho ha estat senzill, ni tampoc no ho serà ara.

Des de la Confederació General del Treball de Catalunya volem dir alt i clar que no serem domesticades. No estem aquí per a col·laborar amb el poder, i continuarem plantant-li cara al carrer. Ahir, avui, demà i sempre, fins a acabar amb el patiment que està vivint la gent de la nostra classe treballadora i a tota persona que pateix desigualtats i discriminacions de qualsevol tipus. Diem alt i clar que serem insubmises a les seves lleis injustes i repressives, que no ens emmordassaran. Seguirem practicant la desobediència a la feina i al carrer quan i allà on ho considerem oportú, juntament amb la resta de la població oprimida i explotada, a cara descoberta i essent plenament solidàries.

Fem una crida a tota la classe treballadora a continuar amb una tradició de lluita col·lectiva que ve d’antic i que ens fa fortes, a que no ens deixem acovardir, a no deixar-nos domesticar i a articular respostes a les agressions des del suport mutu i l’acció directa, que és la forma com sempre hem guanyat els nostres drets.

Som i serem ingovernables. No ens deixarem domesticar!
CGT de Catalunya
 

Convocatòries CGT CATALUNYA 1 de Maig 2015

– BADALONA: Lloc: Pl. dels Paisos Catalans – Dia 1 de Maig – Hora 11h
– BARCELONA: Lloc: Via Laietana/Jaume I – Dia 1 de Maig – Hora 11h
– BERGA: Lloc: Pl. de les Fonts – Dia 1 de Maig – Hora 11h
– CALELLA: Lloc: Pça. Catalunya – Dia 1 de Maig – Hora: 11h
– EL VENDRELL: Lloc: Pça. vella – Dia 30 d’Abril – Hora: 20:30 h.
– GIRONA: Lloc: Punt de trobada de la Rambla – Dia 1 de Maig – Hora: 12h
– IGUALADA: Lloc: Pl. Mercat de la Masuca – Dia 1 de Maig – Hora 12h
– LLEIDA: Lloc: Pça. del Treball – Dia 1 de Maig – Hora: 12h
– MOLLET DEL VALLÈS: Lloc: Plaça Major 1 – Dia 1 de Maig – Hora: 11h.
– REUS: Lloc: Pl. Pintor Fortuny – Dia 30 d’Abril – Hora 19’30h.
– SABADELL: Lloc: Renfe-Sabadell Centre – Dia 1 de Maig – Hora: 11.30h
– TARRAGONA: Lloc: Pl Imperial Tarraco – Dia 1 de Maig – Hora 19h
– VIC: Lloc: Pça. de l’Estació – Dia 30 d’Abril – Hora: 19h
– VILANOVA I LA GELTRÚ: Francesc Macià i Dr. Zamenhof – Dia: 1 de Maig – Hora:11

Esta entrada fue publicada en CGT, Memòria històrica, Política, Sindical, Social. Guarda el enlace permanente.