Properes accions professorat associat

Professorat Associat assemblea 15 maig 2019Companyes, companys:

La situació laboral de gran part del professorat associat és la viva imatge de la precarietat a la universitat pública catalana: tot i fer una part importantíssima de la docència, i sovint d’assignatures estructurals, patim any rere any l’encadenament de contractes temporals, sous baixos, l’obligació de tenir altres feines, que no se’ns reconegui econòmicament la recerca i unes nul·les perspectives de promoció a la carrera acadèmica. Per lluitar contra aquesta situació, des de les assemblees d’associats i associades de diverses universitats hem començat a organitzar-nos més i millor; per això ens vam trobar el dissabte 27 d’abril a Barcelona. L’objectiu va ser compartir la situació en què estem les associades a cada universitat, tant a nivell laboral com de reivindicacions, i debatre i aconseguir estratègies conjuntes entre totes les universitats per combatre i escombrar la precarietat en què ens trobem i aconseguir la regularització de la nostra situació laboral.

Reunits, doncs, en assemblea, el dia 27 d’abril, vam decidir que començaríem una estratègia de lluita amb les següents reivindicacions comunes:

  1. Exigim la regularització del professorat associat estructural assegurant-ne la seva continuïtat a la universitat i la seva dignitat laboral.
  2. Exigim l’augment salarial immediat de tot el professorat associat mentre no es resolgui la seva regularització.
  3. Exigim que no es produeixi ni un sol acomiadament encobert del professorat associat.

Convoquem, així, a tots els mitjans de comunicació aquest 15 de maig de 2019 a les 11.00 del matí davant la Direcció General d’Universitats (Via Laietana, 2)

per ampliar tota la informació sobre aquest nou camí de lluita que emprenem el professorat associat de les universitats catalanes.

Us informem, també, que en els pròxims dies el professorat associat de les diferents universitats farà les següents accions i activitats:

  • Universitat de Barcelona. 15 de maig: Concentració a les 9.00 del matí a la UB a les portes de la Central (Plaça Universitat).
  • Universitat de Girona. 15 de maig: Accions informatives a les aules.
  • Universitat de Lleida. 15 de maig: Classes al carrer a les 19.00 de la tarda a la Plaça de Víctor Siurana (Facultat de Lletres, Rectorat).
  • Universitat Politècnica de Catalunya. 15 de maig: Concentració a les 9 del matí a les portes de Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona  (Avinguda Diagonal, 649) i de  Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (Carrer de Pere Serra, 1-15, Sant Cugat del Vallès)
  • Universitat Rovira i Virgili: Juny. Assemblea de precàries.
  • Universitat Autònoma de Barcelona. 14 de maig: Assemblea de professorat associat a les 15.00 a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats (Plaça Cívica)
  • UOC: … organitzeu-vos!

SALARI DIGNE, ESTABILITAT I FUTUR!!!!

Plataformes i assemblees d’associats
CGT UAB

Esta entrada fue publicada en CGT, Educació, Sindical, Universitats, UOC. Guarda el enlace permanente.