Resum de la situació de crisis COVID-19 a la UOC

Companys, companyes,

En aquests temps de crisi sanitària, a la UOC s’han anat tractant els diversos aspectes que afecten la nostra vida laboral. Des de la CGT UOC hem estat treballant des del Comitè d’empresa, fent un seguiment de totes les mesures que s’anaven aplicant. Des del moment que es va aplicar el teletreball a quasi la totalitat dels treballadors i treballadores UOC, vam continuar demanant per què encara quedaven sis companyes a la recepció de Tibidabo, fent torns rotatius cada tres dies, amb totes les mesures de seguretat del cas però, tot i així, amb el risc d’exposició i, des del nostre punt de vista, totalment innecessari. Finalment, amb el decret del govern espanyol d’aquest passat cap de setmana, aquestes companyes ja no hauran de fer la prestació laboral a la recepció de Tibidabo, fan teletreball com tota la resta de la UOC.

Notes diverses de la situació a dia d’avui, dimecres 1 d’abril de 2020:

  • El dimecres 25/03 es va publicar una nota interna titulada «Adaptació o reducció de la jornada laboral per cura de familiars durant la crisi del coronavirus» (campus login/pass), on s’especifica que s’amplia la possibilitat d’adaptació i reducció de jornada. Cal tenir en compte, que aquesta reducció de jornada té associada una reducció proporcional de salari.
  • D’altra banda, des de la CGT continuem amb la campanya per què les universitats, també la UOC, estenguin el contracte del doctorands i doctorandes a un 4t any tal com assenyala l’Estatut de Professorat Investigador en Formació (EPIF), [campanya «Reclamem que es pagui el 4rt any de l’EPIF«, amb les nostres companyes de Doctorands en lluita UOC].
  • També des de CGT UOC demanem a l’empresa que ens mantingui informats en tot moment de les novetats del COVID-19 i la seva afectació sobre la plantilla UOC. Tot i el teletreball, volem estar informats si hi haguessin treballadors i treballadores afectades per la malaltia i, si fos així, que la UOC comuniqui l’abast d’aquestes afectacions al conjunt de la plantilla.
  • Seguim atents per què la solució del teletreball continuï sent la pràctica estable de la UOC en aquests temps de crisi sanitària. Rebutgem totalment altres tipus de solucions que estan afectant a fins un milió de treballadors i treballadores de Catalunya: als 500.000 (estimatiu) contractes no renovats, extingits, acomiadats, etc., es sumen els 528.000 afectats per ERTOs a dia d’avui. [Article a El Punt Avui]
  • En aquest sentit, també rebutgem qualsevol tipus de pressió en relació a vacances i dies de lliure disposició, perquè signifiquen pèrdua dels nostres drets. No es pot obligar ningú a fer «vacances» en temps d’emergència sanitària, tenim el dret a triar el nostre temps de vacances.

Com a conclusió, més enllà de la solució mitjançant el teletreball que a dia d’avui s’ha donat als treballadors i treballadores de plantilla UOC, som conscients que l’afectació d’aquesta pandèmia afecta de diferent manera als treballadors d’empreses externes que treballen amb la UOC. Des de la CGT rebutgem qualsevol tipus d’acomiadament que facin efectiu aquestes empreses subcontractades.

També som conscients que en el nostre entorn tenim familiars, amics, coneguts, que més enllà de la mateixa crisi sanitària, es veuen afectats per mesures que afecten directament la seva vida laboral. I en relació a això, des de la CGT diem que aquesta crisi sanitària no l’hem de pagar nosaltres, la classe treballadora.

El «permís retribuït recuperable» anunciat pel govern espanyol suposa que novament serem els i les treballadores qui assumirem el cost de l’aturada de l’activitat ja que, com ha dit el mateix Pedro Sánchez, els treballadors/es haurem de recuperar les hores de treball no treballades. Aquesta mesura comportarà o perdre dies de vacances o perdre dies de descans setmanal o allargar les jornades laborals. En definitiva, es tracta d’una carta blanca als empresaris en permetre, quan sortim de l’actual situació d’emergència, mesures per augmentar flexibilitat de la nostra jornada laboral que fins ara no tenien.

Des de la Confederació General del Treball de Catalunya continuarem defensant que aquesta crisi no l’hem de pagar els i les treballadores i que no ha de suposar una retallada de drets ni laborals ni socials.

Com que la UOC encara no ha habilitat espais d’informació sindical al Campus, us anirem informant d’aquesta manera.

Per qualsevol irregularitat, heu de saber que teniu oberta una línia de consulta sindical al nostre correu: cgtuoc@gmail.com

Salut!
Cuideu-vos i cuidem-nos els uns als altres!

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

 

Esta entrada fue publicada en CGT, Covid19, Normativa laboral, Política, Salut laboral, Sindical, Social, Universitats, UOC. Guarda el enlace permanente.