Manifest 8 de Març de la CGT UOC

En aquest 8 de març Dia Internacional de la Dona Treballadora, ens aixequem per celebrar els progressos conquerits, però també per recordar que encara hi ha molt per fer en la lluita per la igualtat de gènere. Aquest 8 de març de 2024, alçarem la nostra veu per reclamar un món on totes les persones, independentment del seu gènere, tinguin les mateixes oportunitats i drets.

Cal seguir reconeixent que les dones, les persones no binàries i altres col·lectius marginats continuen patint discriminació, violència i desigualtat. Cal seguir lluitant i per tant ens plantem contra aquestes injustícies i exigim canvis concrets:

  • Igualtat d’oportunitats: Demanem l’eliminació de totes les barreres que impedeixen a les dones i a les persones no binàries accedir a l’educació, l’ocupació i altres àmbits de la societat. Exigim polítiques que fomentin la igualtat de gènere i que garanteixin la participació equitativa en tots els sectors.
  • Fi de la violència masclista: Condemnem rotundament tota forma de violència masclista, incloent-hi el maltractament físic, psicològic i sexual. Exigim mesures efectives per prevenir la violència de gènere, protegir les víctimes i perseguir els agressors.
  • Drets reproductius: Defensem el dret de les dones i de les persones gestants a decidir lliurement sobre el seu cos i la seva reproducció. Reclamem accés a l’avortament segur i legal, així com a serveis de salut sexual i reproductiva de qualitat.
  • Igualtat salarial: Exigim la fi de la bretxa salarial de gènere i la garantia de salaris justos i equiparats. Demanem transparència en els salaris i polítiques de remuneració igualitària.
  • Representació i participació: Reivindiquem la presència activa i visible de les dones i de les persones no binàries en tots els àmbits de presa de decisions, incloent-hi la política, els negocis i els mitjans de comunicació. Exigim la igualtat de representació i la vostra veu en totes les esferes de la societat.

Avui, i cada dia, continuarem lluitant per un futur on totes les persones puguin viure lliures de discriminació i violència, i on la igualtat de gènere sigui una realitat per a tothom. Juntes, transformarem la societat i construirem un món més just, igualitari i inclusiu per a totes les persones.

Convocatòria Vaga General Feminista de CGT Catalunya

Convocatòries de Vaga de CGT Ensenyament i territorials

#DiaInternacionalDelaDona #8M #IgualtatDeGènere #JuntesSomMésForteS

logo CGT UOC rodo

Secció Sindical CGT UOC
https://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com
@CgtUoc

Esta entrada fue publicada en CGT UOC, Feminisme, Social, Vaga. Guarda el enlace permanente.