TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre

Iniciem un nou curs i les condicions del professorat a la Universitat de Barcelona continuen sent molt preocupants. Acabàvem el curs amb la incertesa de si podríem renovar els nostres contractes i iniciem un nou curs en que la precarietat laboral continua sent una realitat per a una gran part del professorat. Un curs més, el professorat associat continuem assumint funcions i tasques que no es corresponen ni amb la nostra situació contractual ni amb la nostra formació acadèmica. Portem anys i anys de denúncia i reivindicació, però tot segueix igual. Fins i tot diverses sentències judicials han reconegut la situació de fraudulència en que ens trobem, però la Generalitat de Catalunya i els rectorats semblen no estar disposats a fer passos ferms per resoldre la situació que estem vivint. Davant una situació que no es resol, que no fa més que complicar-se i que portem denunciant ja fa massa anys, ens proposem que aquest sigui un curs ple de mobilitzacions en què exigirem respostes clares als rectorats i a les administracions. Obeint el mandat de l’assemblea de professorat del dia 16 d’octubre de 2018, juntament amb les universitats de València i Politècnica de València, hem decidit convocar:

VAGA DE PROFESSORAT DIJOUS 25 D’OCTUBRE: queda convocat el PDI permanent i no permanent.

DINAR DE LA PRECARIETAT DIJOUS 25 D’OCTUBRE A LES 14h A LA PLAÇA UNIVERSITAT. Porta la teva carmanyola!!!

ASSEMBLEA DE PDI DE TOTES LES UNIVERSITATS CATALANES EL MATEIX DIA A LES 16h A LA PLAÇA UNIVERSITAT. No hi faltis!!!

Les nostres reivindicacions són aquestes:

  • Que es reobri a la UB d’una manera efectiva la taula de negociacions per regularitzar els falsos associats. Una taula de negociacions que tingui com a punt de partida que un fals associat són tots aquells professors/es que estan fent carrera acadèmica i/o que cobreixin tasques estructurals.
  • Que es millorin les condicions laborals de tots els associats amb l’aplicació immediata de l’escala salarial màxima i que es doni compliment a les sentències judicials eliminant el greuge comparatiu salarial que pateixen amb relació a la resta de figures del personal docent i investigador.
  • Que es reconegui l’existència de contractació fraudulenta de professorat temporal (falsos associats i falsos interinatges) que cobreixen tasques estructurals i que no es faci cap acomiadament (en forma de no renovació o reducció de contracte).
  • Que s’implementin plans d’estabilització Dels investigadors i investigadores predoctorals, postdoctorals, col·laboradors, lectors i agregats interins a jornada completa.
  • Que s’obri una taula de negociacions per resoldre els greus problemes laborals que tenen els i les investigadores predoctorals.
  • Que s’enllesteixi urgentment l’elaboració de la relació de llocs de treball i s’aprovi amb l’acord previ i vinculant de les Seccions departamentals, el Comitè d’Empresa de PDI-laboral i la Junta de PDI-funcionari.
  • Que es posi fi a la implementació del punt cinquè de la normativa del PDA, que des del curs 2017-18, s’ha materialitzat en l’aplicació del Reial Decret-Llei 14/2012del govern del PP en el sentit d’augmentar la docència del professorat a jornada completa a 32 crèdits i per tant més hores.
  • En el camí de l’estabilització del professorat de la UB ha de ser una via principal i irrenunciable la convocatòria anual de places de TU i de CU funcionaris, en la mateixa quantitat que les jubilacions produïdes durant l’any anterior.
  • Tal i com es va assenyalar en el recent full informatiu de la JPDI de maig de 2018, denunciem la ingerència dels governs de Catalunya i Espanya en la vida universitària, i la pèrdua gradual de l’autonomia universitària (nomenament de tribunals des d’instàncies polítiques, obligació de treure certs tipus de places autonòmiques anorreant les estatals, entre d’altres). Demanem explícitament que els implicats en la convocatòria de noves places tinguin la llibertat d’escollir la via d’estabilització preferida, la funcionarial o la contractual, una llibertat que se’ns nega repetidament per motius polítics, ben aliens a la vida acadèmica i universitària, amb tradició d’autonomia.

Per totes aquestes raons, convoquem vaga aquest 25 d’octubre.
Denunciem, també, l’enduriment dels requisits per accedir a les acreditacions que estan duent a terme les agències de qualitat universitària (en concret l’AQU). Aquest canvi de criteris fa més fàcil que molt professors i professores puguin veure estroncada la seva carrera acadèmica. Creiem, a més a més, que cal obrir un debat, en el si de la comunitat universitària, sobre uns criteris que considerem que obvien importants aportacions a la investigació de caràcter tant científic com divulgatiu (per exemple els llibres) i que suposen un absolut menyspreu a la tasca docent tan necessària pel futur de les nostres societats.

Finalment, blasmem la persecució i repressió judicial que segueixen vivint PDI, PAS i estudiants que han participat de mobilitzacions a favor de la Universitat pública. En aquest sentit, denunciem la situació que estan vivint els nostres companys i companyes de la UAB de Som 27 i +. Sempre tindran tota la nostra solidaritat.

PROU EXPLOTACIÓ. PROU PRECARIETAT

TransFormem UB (COS, CGT, la Plataforma de Professors Associats i l’Assemblea de Professorat Reclamant)
Barcelona, 18 d’octubre del 2018

Esta entrada fue publicada en CGT, Educació, Sindical, Universitats. Guarda el enlace permanente.