Que ho tinguin clar! La repressió no aturarà cap moviment en defensa d’una Educació Pública!

La Pública a Judici 29 maig 2021A dues setmanes del judici, manifestació en suport a totes les encausades de @PublicaJudici. Perquè defensar l’educació pública no es cap delicte i perquè  #HoFariem111CopsMés #3i4junyABSOLUCIÓ
Dissabte 29 maig, 19h Pl. Universitat, Barcelona

*****

Que ho tinguin clar!

La repressió no aturarà cap moviment en defensa d’una Educació Pública!

La repressió contra les mobilitzacions estudiantils dins les universitats és una característica que ve de lluny i que sempre s’ha utilitzat per intentar aniquilar qualsevol de les lluites en defensa d’una universitat pública. No sols això, sinó que també s’ha volgut escarmentar aquest moviment perquè servís d’exemple intimidatori per a qualsevol altra lluita al marge de la pròpia institució. De fet, el que pretenen amb aquestes repressions és bàsicament instaurar un estat de por i eliminar el dret a protesta i al conflicte, un dret que molts cops serveix com a embrió per a altres causes futures a favor de la justícia social i contra el neoliberalisme depredador.

Un cas recent, que tenim molt present i que entra en aquesta dinàmica repressiva, és el cas del Som 27 i més. Un procés judicial contra 27 persones que van participar o donar suport en una tancada al rectorat de la UAB al 2013. Un col·lectiu que aglutina 25 estudiants (entre les quals n’hi ha d’afiliades a la CGT), un membre del PAS i un docent de la UAB, el Secretari General de la CGT Catalunya.

Un altre cas, és el de la Pública a Judici. Un cas repressiu que es jutjarà els propers 3 i 4 de juny, i en el que es demana, a 13 companyes de la Universitat de Barcelona (entre elles una companya de CGT), 111 anys de presó i 130.000€ de multa per participar en una vaga estudiantil el 2 de març de 2017. Aquesta vaga defensava la rebaixa del 30% dels preus públics universitaris i avançar cap a un model universitari no excloent per raons econòmiques cap a les classes populars. L’informe policial i la instrucció evidencien que hi va haver seguiments previs a diverses persones, evidenciant una persecució política i ideològica, i amb la voluntat de rastrejar l’activitat militant de les encausades. Se’ls imputen els delictes de desordres públics i danys, però lluny d’individualitzar els càrrecs com el dret requereix, inclouen a totes les persones dins d’un mateix grup que, suposadament, va cometre els delictes pels quals se’ls acusa.

Malauradament, de processos repressius i de muntatges policials n’han patit moltes persones, i sabem que el motiu no és altre que el de ser actives en la defensa dels drets dels treballadors i treballadores, dels drets socials, de l’habitatge, de la sanitat, de l’educació, i de tot allò que va en benefici de les persones i no del poder. En definitiva, ens reprimeixen i ho continuaran fent, perquè no deixarem d’estar allà on toca.

És per això, que des de la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya, exigim l’absolució de les companyes per defensar i lluitar per una educació pública a l’accés de tothom. En aquest marc, fem una crida a participar de les diferents activitats i mobilitzacions que es fan en suport a les persones encausades per aquest cas. Però, sobretot fem una crida massiva a tota la comunitat universitària, a la comunitat educativa en general i a la resta d’organitzacions, col·lectius i persones a participar massivament en la manifestació que se celebrarà el proper dissabte 29 de maig, a les 19h a Barcelona i que sortirà des de Plaça Universitat. Nosaltres hi serem!

Cap repressió ens aturarà! No et quedis a casa!

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya

 

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
https://www.cgtensenyament.cat
@CGTEnsenyament

Esta entrada fue publicada en CGT, Social, Universitats. Guarda el enlace permanente.