Acomiadaments a Oberta UOC Publishing

Companys, companyes,

com ja sabeu, el passat dijous 20 de febrer van ser acomiadats quatre dels nostres companys, amb l’argumentació de part de l’empresa del balanç de comptes negatiu i la sostenibilitat d’Oberta UOC Publishing.

Com sempre, la solució més fácil és colpejar per la part més feble, encara més després de les facilitats per l’acomiadament de part de l’actual govern estatal amb la reforma laboral del 2012.

Peró l’ampar d’aquestes lleis nefastes no vol dir que la seva aplicació sigui legítima, sino tot el contrari. En el nostre cas, s’ha aplicat de la manera més crua i amb el cost més baix possible per l’empresa: 20 dies per any treballat. El director general parla de la supervivència de l’empresa, nosaltres no podem sinó parlar de la supervivència de les persones que hi treballen, de les seves famílies, de com se’ls fa pagar ara per una crisi que no han provocat, una crisi que és una estafa des de la seva mateixa definició.

Cal informar també, que el mateix divendres 21 de febrer també es van aplicar rebaixes salarials a algunes persones de l’antic equip directiu d’Eureca Media SL.

La conclusió immediata de tota aquest afer i després d’escoltar les explicacions del director general i del representant legal de la FUOC, és que aixó només és el començament: acomiadament de 4 treballadors, rebaixa salarial d’alguns directius i seguiment del model d’empresa de la (ex?) Editorial UOC, basat en la externalització de la major part de la feina per tal de minimitzar costos.

Per a nosaltres com treballadors/es de Oberta UOC Publishing, dins del Grup FUOC, tot aixó és una constatació de la realitat econòmica de l’empresa, una demostració de la valoració que l’empresa té de nosaltres, un avís dels temps que venen i un motiu per a organitzar-se per la defensa dels nostres drets com treballadors/es.

Als nostres companys i companyes, dir-vos que tota reclamació que feu, la fareu en la defensa dels vostres drets individuals, peró també en defensa dels drets colectius de tots i en aixó teniu tot el nostre suport.

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.