Assemblea de treballadors i treballadores de la UOC, dimecres 29 de març 2017

El Comitè d’empresa FUOC ha convocat Assemblea de treballadors/es per a demà dimecres 29 de març a les 14.00h (a la planta -1 del 22@), per a tractar l’Acord sobre l’aplicació de la política de personal acadèmic que ve negociant amb la UOC. Tot i que el preacord es centra al personal de Professorat, també perfila línies generals sobre la negociació que desenvoluparà amb el sector de Gestió de la UOC i empreses del grup (Oberta UOC Publishing i EducaciOnline). Podeu veure més informació a la nota de premsa UOC «Preacord sobre la política de personal acadèmic i de gestió«.

Promocions i salaris

De cara al Professorat, l’Acord tracta sobre criteris de desenvolupament professional, peró també aspectes pressupostaris i salarials, com son el no pagament dels complements acadèmics, mèrits docentia i sexenni, el que significa una perdua salarial, més enllà que sigui insuficientment compensada per altres millores. D’altra banda també hi ha una baixada del salari mínim per a tres categories del professorat, per a contractes a partir del 1 de gener del 2017. En un sentit general, la congelació salarial que portem des de fa anys, des de l’empresa ara es diu que es faran revisions salarials anual, «sempre que hi hagi hagut creixement d’ingresos en l’any anterior«. Per a més detalls, podeu veure els documents relacionats a la mateixa notícia.

En relació al personal de Gestió (inclosos els treballadors/es d’Oberta UOC Publishing i d’EducaciOnline), en aquest Acord s’anticipa un calendari de treball per elaborar un document de polítiques de Personal de Gestió, on s’incluiran polítiques retributives, de desenvolupament professional, etc. També s’anticipa que la promoció salarial per aquest 2017 serà del 2% de la massa salarial de Gestió, distribuida d’acord a criteris d’avaluació i procediments interns del personal de Gestió. Cal recordar que, per exemple, a Oberta tenim anul·lades també tota mena de variables des de fa anys.

O sigui, es continua amb la contenció salarial, diguin el que diguin, perqué per accedir a un augment de sou has d’entrar en el grup selecte dels promocionats amb el vist-i-plau del teu cap… O sigui, res de nou.

És important que tots i totes participem a l’Assemblea de demà, aquest Acord tracta de la situació laboral i dels salaris de tots i totes les treballadores del Grup UOC.

Carlos Lavatelli
delegat CGT

 

Esta entrada fue publicada en Normativa laboral, Notícies EO, Oberta, UOC. Guarda el enlace permanente.