Informacions generals abans de tancar l’any 2018

logo CGTCompanys, companyes,

estem tancant l’any 2018 i aquests són alguns dels temes que venim tractant a les trobades mensuals que mantenim amb l’Àrea de Persones UOC.

Teletreball (eTreball)

El proper 31 de desembre (festiu) es compleix el termini per a la renovació i/o ampliació del eTreball, pels qui ja ho tenen acordat individualment. En Oberta tenim en l’històric, des de quan se’ns limitava a només el 10% de les jornades laborals setmanals (4 hores setmanals), fins a no fa molt quan encara se’ns deia que en Oberta no es feia més del 20% setmanal (1 dia). Consultada recentment l’Àrea de Persones (RRHH) sobre aquest tema, se’ns ha dit que en principi i segons Conveni FUOC està estès al 40% setmanal (dos dies) i de fet en Biblioteca i altres àrees de la UOC és el més freqüent. Per aquells i aquelles que ho veieu necessari, ara és el moment de sol·licitar l’ampliació als dos dies setmanals de teletreball, tal com es fa a Biblioteca UOC. Qualsevol negativa ha d’estar coherentment fonamentada.

Tota la informació necessària sobre la renovació, ampliació o primera sol·licitud de teletreball UOC, la teniu en la notícia interna de premsa UOC [http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/e-treball-cal-fer-el-proces-de-renovacio-anual]

Erasmus+

Cal recordar que el tèrmini per a fer les sol·licituds de beques Erasmus+ per al personal de gestió UOC és el divendres 21 desembre. En relació a això, aquesta representació sindical CGT ha fet la consulta a RRHH per a saber si també nosaltres, treballadors/es en procés d’absorció a la UOC, també estem inclosos a la convocatòria Erasmus+ per a gestió i la resposta a estat positiva. Per tant, recordeu que teniu fins el 21 de desembre per a fer les corresponents sol·licituds.

Més informació a la nota de premsa interna UOC. [http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/s-obre-la-convocatoria-de-mobilitats-erasmus-per-al-personal-de-gestio-i-docencia-t-hi-apuntes-]

Ajuda informàtica

Per la seva banda, hem d’informar que l’Ajut per a la compra de material informàtic assignat a Oberta té la seva data de caducitat el dimecres 5 de desembre. Com recordareu, aquest pressupost va minvar dels 1600€ de l’any 2017, als 1365,85€ (?) de l’any 2018. Encara no sabem el perquè d’aquesta cifra tan estranya. Com que l’ajuda és d’un màxim de 300€ (gravables en nòmina), va resultar que a dia d’avui resten 166,85€. Que quedi clar que acceptar aquesta cifra remanent talla la possibilitat que siguin 300€ a l’any 2019.

Més informació a les següents notes de premsa interna UOC.

[http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/s-amplia-el-pressupost-destinat-als-ajuts-tecnologics-per-a-aquest-2018]

[http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/ajuts-tecnologics-per-a-aquest-2018]

Plà de compensació flexible (PCF)

Aquest divendres 30 de novembre és el termini per a la renovació del PCF. Qui tingui contractat el PCF per a transport, escola bressol, etc., l’haurà de renovar.

Més informació a la nota de premsa interna UOC. [http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/s-obre-la-campanya-per-a-contractar-o-renovar-el-p-1]

Altres temes pendents

Calendari: encara no s’ha signat entre empresa i Comitè d’empresa FUOC. En aquest com en altres temes, nosaltres com representació legal de treballadors d’Oberta, al igual que els delegats d’EducaciOnline, només tenim un rol de “consulta», sense cap implicació directa sobre els termes i paràmetres en que es negocia el calendari laboral anual. Enguany, a diferència d’altres anys, hem arribats fins el final de novembre i encara no està resolt. L’empresa ens va proporcionar la seva proposta de calendari anual, i encara estem esperant la proposta del comitè, per a saber si hi ha diferències i quines són.

Salaris: aquest no és un tema menor, i hauria d’estar destacat i diferenciat de tota la resta d’informació. En tot cas, requerirà d’un tractament especial i ara per ara només farem un esbós. Aquesta representació CGT ve reclamant a l’empresa el tractament de les pujades salarials més enllà del tractament i conceptualització que fa l’empresa. En tant que la UOC assigna les pujades salarials com “premi», estipulant una borsa salarial que es fa servir per a pujades individuals d’acord a criteris de rendiment, assoliment d’objectius, etc, excloent d’aquesta negociació qualsevol tipus de pujada salarial general, com seria per exemple la pujada salarial del 2% que estaven pactant els sindicats majoritaris (mísers, en comparació amb la pèrdua de poder adquisitiu que vam patir des del 2012 fins avui). Al mateix temps, des de la UOC s’ens parla del bon període de bonança i expansió que està desenvolupant l’empresa, sense repercusió per a nosaltres en els salaris. Som molts de nosaltres que hem quedat relegats amb salaris congelats entant l’empresa “hace oídos sordos». Tornarem sobre el tema.

Paga extra: després de liquidat el deute de les pagues extres de l’any 2012 (al maig d’aquest 2018), encara queda pendent la paga extra del 2013, de la qual encara no tenim cap notícia.

Movilitzacions i reclamacions de l’àmbit universitari i d’ensenyament

Con possiblement sabeu per les notícies recents, el professorat associat de les universitats públiques catalanes (anomenats col·laboradors a la UOC, on tenim el número més alt de Catalunya) estan portant endavant una lluita per la millora i reconeixement de les seves condicions contractuals i laborals. Aquests propers dimecres 28 i dijous 29 de novembre tornen a fer Vaga per a denunciar la seva situació i reclamar pels seus drets.

Així mateix, aquest dijous 29 de novembre coincideix també la Vaga d’Ensenyament Públic convocada pels sindicats CGT, USTEC (IAC) i el Sindicat de Professors de Secundària, que afecta al sector de escoles primàries i secondaries de Catalunya. Més informació a l’article de CGT Catalunya.

CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Esta entrada fue publicada en CGT, Economia, Educació, Normativa laboral, Oberta, Sindical, Social, Universitats, UOC. Guarda el enlace permanente.