Convocatòria de vaga a universitats i centres de recerca de tot l’estat pel 21 d’octubre

Vaga a universitats i centres de recerca el 21 d’octubre

Roda de premsa el dijous 15 d’octubre a les 10:00h al Carrer Burgos, 59, de Barcelona

Des de fa anys la Confederació General del Treball (CGT) ve denunciant les precàries condicions laborals en el sector científic i universitari. La no renovació de la plantilla i la falta de places que permetin l’estabilització del personal (investigadors, professors, administratius, etc.) no ha fet més que agreujar-se en els últims anys. Referent a això, la COVID19 ha representat un dur cop a un sector ja greument castigat. Aprofitant la greu emergència sanitària, les institucions (des dels Ministeris de Ciència i d’Universitats fins als equips de govern dels centres) han paralitzat moltes de les negociacions col·lectives que estaven en marxa i han menystingut als representants dels treballadors en el moment d’elaborar els plans de “desescalada”.

Arribats a aquest punt, amb un sector científic i universitari apuntalat en la precarietat i amb uns organismes despòtics que maltracten i exploten als seus treballadors, considerem que l’única alternativa és l’organització dels treballadors per a posar, d’una vegada per sempre, la recerca i la universitat al servei de la classe treballadora. Davant aquesta situació, la CGT fa una crida al conjunt de la comunitat universitària i de centres de recerca de tot l’Estat a la vaga el pròxim 21 d’octubre amb l’únic objectiu d’avançar cap a un sector científic al servei de les necessitats de la classe treballadora. Algunes de les demandes que considerem han d’aplicar-se amb caràcter d’urgència són:

  1. revertir les mesures mercantilizadoras del sistema universitari i de recerca.
  2. avançar cap a un sistema universitari públic totalment gratuït, sense condicionants.
  3. eliminar la contractació fraudulenta, assegurar l’estabilització de la plantilla i la creació d’un cos únic d’investigadors, professorat i PAS.
  4. desenvolupar un model de conciliació personal i domèstica.
  5. posar fi a la subcontractació de serveis bàsics.
  6. canviar els criteris d’avaluació per a fomentar la cooperació.
  7. reorientar les polítiques en Universitats i Centres de Recerca davant la COVID19 per a posar per davant la salut de les persones que treballen i estudien.

Amb aquesta nota anunciem la convocatòria d’una roda de premsa pel dijous 15 d’octubre a les 10:00h al Carrer Burgos, 59, de Barcelona, on s’explicaran els detalls de la convocatòria de vaga.

Esta entrada fue publicada en CGT, Educació, Política, Sindical, Social, Universitats, Vaga. Guarda el enlace permanente.