Victoria de la lluita pel 4rt any EPIF dels Doctorandxs en Lluita UAB

Abans d’anar a la notícia dels Doctorandes en Lluita de la UAB, recordem que també a la UOC des de @docslluitauoc junt a la CGT UOC venim reclamant que es consideri el 4t any de l’EPIF (Estatuto del personal investigador en formación, aprovat al febrer del 2019), per part de la FUOC. Recordem que al febrer del 2021, després de mesos de lluita col·lectiva vam aconseguir:

  • 100 dies d’ampliació per a tots el contractes predoctorals a la UOC
  • 3 mesos (segona pròrroga) per a tots els contractes ja inclosos al RD 11/2020

Tot això demostra que la lluita té resultats, i ara hem de continuar aquesta perquè també a la UOC es reconegui el 4t any EPIF a totes les contractacions doctorandes.

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com
@CgtUoc

 

Guanyem el 4t any EPIF 28feb2023


Avui dimarts 28 de febrer, el rectorat de la UAB aprova prorrogar el 4rt any per a tots els contractes predoctorals FI-AGAUR i PIF propis de la UAB. A petició de @CGT_UAB, l’ampliaran també a contractes PIF de convocatòries com les del govern basc.

Ahir el rector de la UAB havia comunicat l’acord arribat des de l’Equip de Govern de prorrogar TOTS els contractes predoctorals vigents de 3 anys per un 1 any més, en els termes que estableix l’EPIF.
L’acord seria en les següents condicions:

  • Pròrroga de tots els contractes vigents independentment de la font de finançament i de les clàusules que tinguin
  • Els contractes PIF-UAB futurs seran de 4 anys
  • El Rectorat es compromet a fer pressió a la Generalitat per que els contractes FI siguin de 4 anys

Aquesta pròrroga de 4rt anys serà pels contractes vigents i per les convocatòries futures. Com a efecte immediat, més de 60 investigadors/es predoctorals a qui se’ls acaba el contracte el 31 de març podran prorrogar-lo 12 mesos més, amb un salari més del 20% més alt.

Gràcies a les mobilitzacions constants i la lluita col·lectiva en forma d’acció directa, recuperem el quart any que havíem guanyat al 2019 i se’ns havia tret injustament.

Es tracta d’una VICTÒRIA ROTUNDA aconseguida després d’anys de lluita de @DocsLluita, amb vagues, escratxes, tancades, assemblees, etc. que sempre hem convocat sense el recolzament de la resta de sindicats del Comitè.

Un nou exemple de que la lluita que serveix és la que és col·lectiva i que no queda tancada dins de les portes dels despatxos de les institucions.


Esta entrada fue publicada en CGT, Normativa laboral, Sindical, Universitats. Guarda el enlace permanente.