CORRESCALES 2016: Un trajecte de dignitat contra la precarietat

Vaguistes de Movistar correran 800 quilòmetres contra la precarietat. S’engega una campanya de micromecenatge per donar-los suport

De la necessitat, virtut. De les derrotes, victòries. Del patiment, aprenentatge. Del lluitar, compartir. De la solidaritat, seguretat. Del compromís, raó de ser. Del construir, complicitat. De l’agrair, responsabilitat. Teixint, fent créixer.

Projecte de micromecenatge:
https://ca.goteo.org/project/correscales-2016

El CORRESCALES és un mitjà amb el que la Marea Blava volem fer visible la dignitat de lluitar contra la fragmentació i la precarització. I la necessitat de fer-ho col·lectivament. És un mitjà amb el que volem agrair a centenars de moviments socials, col·lectius i persones l’incansable suport, l’inoblidable alè. La complicitat d’un aprenentatge compartit. Ës un mitjà amb el que davant dels abusos i represàlies afegides a la duresa d’una vaga de tres mesos, no defallim, reconstruïm. És el mitjà amb el que retornem agraint, denunciem alçant, i volem construir col·lectivament un projecte compartit d’ajuda mútua.

EL CORRESCALES també és un medi. És el trajecte de 800 quilometres que correrem, teixint complicitats entre histories de vida que lluiten per justícia i dignitat. Són els 80 relleus, compartint una lluita contra la precarietat. Són les 80 poblacions per agrair l’acollida i aprendre de la seva realitat. Són els 80 dies per construir plegades, teixint solidaritat, cooperativament.

Característiques bàsiques

Amb aquest projecte volem seguir lluitant contra el monstre blau de telefònica, retornar col·lectivament la solidaritat que vam rebre durant una vaga que va durar més de 80 dies, una vaga contra l’esclavitud del s.XXI

Ara bé, no volem resistir i prou, volem seguir pressionant aquells que ens condemnen a una vida de precarietat. Enxarxant-nos, construint col·lectivament. I també ho farem mitjançant un documental de la lluita per la dignitat, amb històries de vida precaritzades, dibuixant la fragmentació productiva amb la que el capital, amb la convivència d’un Estat còmplice, ens condemna. Tot un món per construir, tota una manera de seguir, amb la voluntat de generar l’embrió d’un nou fons cooperatiu i solidari per a col·lectius que lluitin pels drets laborals bàsics. Coartats i coaccionats per a qui té el poder de decidir sobre les nostres condicions materials i emocionals de vida. Reapropiem-nos de la vida, cooperant i compartint. Amb ajuda mútua.

Article sencer a:
CGT Catalunya

Esta entrada fue publicada en Sindical, Social. Guarda el enlace permanente.