Paga 2012: se’ns retornarà fraccionada i fins al 2018

Els sindicats de la mesa de la funció pública ho posen fàcil al govern

Els sindicats que participen a la mesa de la funció pública (CCOO, UGT i IAC) van arribar el passat 19 de gener a un acord amb el nou govern de Junts pel Sí per fer efectiu l’abonament de les aproximadament tres quartes parts de la paga addicional de l’any 2012 que encara tenim pendent de pagament (una quarta part se’ns va retornar l’abril de 2015 amb un polèmic descompte del 5%). L’acord permet a la Generalitat tornar la paga en diferents terminis i ho podrà fer fins al primer trimestre de l’any 2018.

Es dóna la circumstància que, el mateix dia que es produeix aquest acord, el Parlament de Catalunya anava a votar una proposta de resolució signada per tots els grups a excepció de JxS i que, per tant, s’hagués aprovat que el govern retornés la paga del 2012 aquest mateix any 2016. Després que JxS sortís de la reunió amb els sindicats amb l’esmentat acord, la proposta de resolució va ser modificada i la que finalment va ser aprovada contempla el pagament en parts que poden arribar fins al 2018. El representant d’un dels sindicats que signen l’acord el justificava dient “som conscients de les dificultats en la tresoreria de la Generalitat i creiem que hem de cedir també en algunes qüestions”.

Des de CGT Ensenyament lamentem la signatura d’aquest acord en el context en el qual s’ha produït ja que sense el mateix hi hauria aprovada una resolució del Parlament de Catalunya per retornar la paga del 2012 aquest mateix any i estaríem en situació d’exigir al govern el seu compliment immediat. JxS, preveient aquesta situació, va reunir els sindicats de la mesa de la funció pública poc abans de l’aprovació de la resolució. I aquests, l’hi han posat molt fàcil.

Article sencer a:
CGT Ensenyament

Esta entrada fue publicada en Oberta, UOC. Guarda el enlace permanente.