En llibertat el Secretari General de la CGT de Catalunya Ermengol Gassiot

Passades les 12 de la nit d’ahir, Ermengol Gassiot, Secretari General de la CGT de Catalunya tercer sindicat en afiliació a Catalunya, i l’activista social Bàrbara Roch van ser posats en llibertat des de les dependències de la Ciutat de la Justícia, sent rebudes pel grup de suport que esperava a l’exterior.

La detenció es va produir a les 11:30 del matí de dimarts per part d’efectius del cos de mossos d’esquadra, mentre es feia entrega a Fiscalia de l’estat un manifest amb més de 1300 signatures d’acadèmics d’universitats de tot el món contra el conegut com ‘cas Som 27 i més’. En aquest procediment judicial 27 persones estan acusades entre 11 a 14 anys de presó per fer una tancada al rectorat de la UAB, com a protesta per una pujada del 66% de les taxes, entre elles el propi Ermengol Gassiot.

L’Ermengol i la Bàrbara van estar emmanillats durant hores, primer als calabossos de la comissaria dels Mossos i després a les dependències de la ciutat de la justícia. L’equip d’advocades va decidir realitzar un procediment d’habeas corpus per a evitar que les dues persones estiguessin més temps de l’imprescindible en situació de detenció.

Des de la CGT de Catalunya considerem aquest procés una revenja de l’anterior rectorat de la UAB contra la totalitat de la CGT, motivat per la trajectòria sindical que hem mantingut contra la política de privatització neoliberal i retallades que implementaven, en complicitat amb els diferents governs responsables.

Considerem que Fiscalia de l’estat espanyol ha aprofitat el moment per fer un acte d’escarni contra l’estudiantat organitzat i el sindicalisme que lluita per les llibertats i drets socials.

També volem deixar clar, que cap amenaça ni cap repressió ens domesticarà com pretenen, sinó tot el contrari. Estem fermament decidides a redoblar esforços per a evitar el model de societat autoritària, explotadora i indigne que alguns volen instaurar.

Ermengol Gassiot és professor d’arqueologia a la UAB i des de fa quatre anys Secretari General de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya, tercer sindicat en afiliació a Catalunya. El procés en el qual es troba imputat consisteix en 27 acusacions penals contra 25 estudiants, un PAS (personal d’administració i serveis) i un professor, que és l’Ermengol. En el marc de les mobilitzacions contra el ‘Pla Bolonya’, es va ocupar durant un mes el Rectorat, també com a protesta contra l’aleshores equip de Govern de la UAB. La fiscalia demana penes d’entre onze i catorze anys de presó i multes de 9.500 euros per a 27 persones per participar en l’ocupació o donar-hi suport. La UAB també els reclama 14.000 euros per responsabilitat civil.

CGT de Catalunya
28 de febrer de 2018

Esta entrada fue publicada en CGT, Política, Sindical, Social, Universitats. Guarda el enlace permanente.