Hem constituit la Secció Sindical CGT a la UOC

logo CGT UOCCompanys, companyes,

el passat divendres 4 d’octubre vam comunicar a l’Àrea de Persones (rrhh) de la UOC que els afiliats i afiliades del nostre sindicat ens habiem constituit com Secció Sindical de CGT a la UOC.

La secció sindical és una eina organitzativa del nostre sindicat per a defensar els drets i garanties dels nostres afiliats en primer lloc, i per extensió del conjunt de treballadors i treballadores. Peró també és una eina de lluita, perquè entenem que només amb l’organització i la solidaritat de la clase treballadora podem garantitzar la defensa dels nostres drets, tant laborals com socials.

A la UOC portem anys on la representació legal dels treballadors i treballadores es fa d’una manera amagada al conjunt de la plantilla, on apenes unes poques persones del Comitè d’empresa desideixen i signen acords i pactes amb l’empresa a esquenes dels representats i representades, sense consultar a ningú o apenas informant posteriorment, moltes vegades ni tan sol consultant al conjunt del comitè.

Així vam estar any darrera any, amb polítiques laborals on l’empresa propossa i el comitè signa. On veiem congelacions salarials que són utilitzades per l’empresa només per a premiar a qui considera mereixidor d’una pujada, sense tenir en compte ni l’IPC ni cap altre indicador que manifesti que els treballadors i treballadores venim tolerant la reducció del nostre poder adquisitiu, i supossant que només podem esperar la bondat de l’empresa per pujar-nos els salaris.

Aquesta congelació salarial i model de premis s’ha vist delineat per part de l’empresa en l’Acord de Polítiques de Gestió UOC presentat al juny d’enguany, on la definició de llocs de treball està explicada per uns protocols en relació a la política salarial, de trajectòria i promoció professional. Amb això determina la pujada salarial a una mena de premi per l’avaluació del nostre desenvolupament professional que facin els responsables de cada àrea de treball.

La perdua de drets laborals que vam patir com classe treballadora des de l’última dècada ens impulsa a voler recuperar aquests drets però també anar més enllà, perquè ara nous desafiaments i noves necessitats ens acorralan, i d’això la UOC no és una illa: les contractacions temporals vergonyoses amb període límit de tres anys; les subcontractacions cada cop més extenses; les externalitzacions de més feines que abans es treballaven internament; els contractes «de serveis» (no laborals) en els casos de docents col·laboradors, etc, etc.

Aquesta Secció Sindical de la CGT es propossa tornar a possar sobre la taula tots aquests temes i altres que s’han vingut deixant de costat tant per l’empresa com per el Comitè, volem fer d’aquesta una eina que realment defensi els interesos dels treballadors i treballadores, per a baixar, informar, consultar i decidir junt a la plantilla sobre tots els aspectes dels drets laborals que ens afecten.

La Secció Sindical de la CGT és un espai obert a tots i totes les treballadores que vulguin defensar drets col·lectius, amb el suport mutu, la solidaritat de classe i en el marc d’un sindicat combatiu com ho és la Confederació General del Treball.

Si vols organitzar-te amb nosaltres, apropa’t i coneix-nos. Si ets afiliat a la CGT, vine, ja era hora que donessim el pas d’organitzar-nos. Iniciem un camí on totes les mans són necessaries per a defenssar els nostres drets laborals i socials.

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

 

Esta entrada fue publicada en CGT, Sindical, Universitats. Guarda el enlace permanente.