Prou Precarietat a la Universitat! Assemblea de PDI, universitats públiques catalanes

Prou precarietat universitat 31 maig 2022

Companyes, companys,

Preocupats i preocupades per la situació laboral que viu una bona part del professorat a les universitats catalanes, hem decidit convocar una ASSEMBLEA DEL PDI de les universitats catalanes.

Una situació de precarització laboral -absolutament cronificada- que pateix el professorat associat, les figures predoctorals i una falta de places postdoctorals ens porten a convocar aquesta assemblea. La manca de recursos destinats a l’educació superior està portant a un empitjorament de la situació laboral de totes les treballadores de les universitats i, en conseqüència, a un deteriorament de les condicions d’aprenentatge de tot l’estudiantat.

Ja són masses anys sense cap tipus de resposta ni sense cap compromís dels equips rectorals i dels responsables governamentals de les Universitats. Així que aquest cop passem a organitzar-nos a nivell català per DIR PROU a tanta explotació, precarietat i incertesa del professorat i investigadors/es que treballen a les universitats catalanes o que han hagut de marxar a l’estranger.

Creiem, doncs, que aquesta assemblea ha de ser un punt d’inflexió per iniciar un procés de mobilització a les universitats catalanes que obligui a canvis profunds que impliquen, òbviament, inversió pública.

Tenim clar que aquesta situació de precarització i explotació laboral encaixa en el trencaclosques del projecte polític neoliberal que s’ha anat implementat al llarg dels últims 15 anys a les nostres universitats públiques. Així que això és el primer pas cap a un treball conjunt de tota la comunitat universitària en defensa de la universitat pública i en contra de la seva mercantalització.

Així, us convoquem el dimarts 31 de maig a les 18.00h a l’aula 205 de la Facultat de Geografia i Història,
Universitat de Barcelona, Montealegre 6, Barcelona

Convoquen:

CGT, COS, Doctorandes en Lluita, TransFormem UB, Plataforma d’associats UB, Assemblea de professorat reclamant UB, UniDignitat UdG, Precàries URV

Esta entrada fue publicada en CGT, Normativa laboral, Sindical, Universitats. Guarda el enlace permanente.