Skip to main content
Uncategorized

Marxes de la Dignitat #22M. Unificar les lluites cap a la Vaga General

By 21 marzo, 2014No Comments

marchas_22mMARXES DE LA DIGNITAT 22 de març.
UNIFICAR LES LLUITES cap a la VAGA GENERAL

Ens mobilitzem i lluitem per la DIGNITAT, perquè s’està demostrant que la Lluita és l’Únic camí (Gamonal, Sanitat de Madrid…, etc). Per tot plegat assistirem i formarem part de les MARXES DE LA DIGNITAT, defensant la VAGA GENERAL com a eina per aconseguir els objectius que ens hem marcat.

Donem suport a les Marxes:

Perquè als poderosos i els seus representants, el poder polític, estant utilitzant les lleis com a armes de destrucció massiva de drets i llibertats.

Els fonaments bàsics de l’estat Social i de Dret: treball, pensions, serveis públics i universals: sanitat, salut, educació, cures-dependència, prestacions per desocupació, cultura habitatge, transports públics, les llibertats de manifestació, opinió i vaga, van ser trencats des del moment que es van aplicar polítiques de retallades i rebaixes fiscals, per a garantir que “sempre hi haurà diners per a pagar els interessos i el capital d’un Deute absolutament il·legítim, a banquers, fons d´inversió, grans empresaris i altres voltors”. Per tot això no van dubtar en canviar la Constitució i modificar l´article 135, l´agost del 2011. Van perpetrar un autèntic “cop d´Estat” contra la majoria social.

Les forces polítiques i econòmiques que encapçalen aquest “cop d’estat” a la llibertat, són equivalents i hereus d’aquelles del cop del 1936. Burgesies estatals representades pels polítics de torn i, estrangeres: FMI, Comissió Europea, BCE; patronals representades pel poder financer bancari i el poder industrial: multinacionals de l´energia, de la construcció, de les telecomunicacions…

Davant la falta d’una resposta social contundent, ara pretenen noves propostes de lleis encara més autoritàries: llei de Seguretat Ciutadana, llei anti-vaga, llei contra el Dret de les dones a decidir sobre el seu cos, totes elles donen a l’empresariat, als banquers, als seus economistes i executius de qualsevol organisme estatal o supranacional, “patent de cors” per saber-se per sobre de la justícia i la seva impunitat és quasi total.

Pretenen “sortir” de la seva crisi augmentant l’explotació de la majoria de la població, i també dels recursos naturals. Per tot plegat retallen les inversions ambientals i rebaixen la pobre legislació existent de protecció de l´entorn, per exemple, afavorint encara més l’urbanització de la costa i fins i tot dels Parcs nacionals.

Aquests són els responsables de:

 • Que a l’estat espanyol es passi veritable gana.
 • Que hi hagi 12,5 milions de persones pobres (menys de 7.040 euros a l’any).
 • Que milions i milions de persones es morin de desig de justícia social:
  1. 6 milions de persones sense treball.
  2. Reducció massiva dels salaris.
  3. Congelació i decreixement de les pensions.
  4. Eliminació de drets laborals fonamentals: jornada, categoria, contractes dignes.
  5. Repressió selectiva de sindicalistes, activistes socials i organitzacions socials i sindicals.
  6. Centenars de milers de persones desnonades de les seves cases.
  7. Varis milions de persones a les que se’ls hi nega l’assistència sanitària, violant el dret universal a la salut.
  8. Milers i milers de joves condemnats a l’emigració privats de drets a una educació universal i gratuïta.
  9. Eliminació real del dret a la dissidència, a la vaga, a la protesta.

L’aire social està carregat de por, de misèria i mentida. No es respira llibertat i quan milers de persones surten al carrer, amb vagues en defensa dels llocs de treball, en defensa d’un salari digne, en defensa dels drets essencials per la vida: casa, salut, educació, cures, cultura, transports públics i socials, un entorn saludable, en defensa de la llibertat d’expressió per cridar-los a la cara criminals, lladres… en definitiva, en la defensa del dret a tenir drets, la resposta és “més llenya al mono…” i una tornada a allò de “el carrer és meu…”, a aquell ordre social autoritari i dictatorial.

Ningú, absolutament ningú es mereix tornar a viure anys de “fam, plom i absència de llibertat”. Per això, tenim que reaccionar no tan sols amb més indignació, sinó amb milers i milers de persones fent insubmissió real a les seves lleis. No consentim tornar al mateix, encara que ara sigui reanomenat. No deixem que la història de por, repressió i “la pau dels cementiris”, es repeteixi. Val la pena recuperar la DIGNITAT com persones i com a poble.

ENS MOBILITZEM:

 • Per dir-los als poderosos que JA N’HI HA PROU de robar-nos: llocs de treball, salaris, pensions, salut, educació i els serveis públics que són essencials per una vida digna.
 • Per cridar-los als seus palaus, des del Congreso, passant per la Zarzuela i la Moncloa i els palaus dels Banquers (Santander, BBVA, La Caixa, Bankia…) que JA N´HI HA PROU d’espoliar els nostres drets fonamentals: la llibertat sindical, la llibertat d´expressió, la llibertat de manifestar la nostra indignació, la llibertat de vaga, el dret a la Justícia.
 • Per oposar-nos i fer-hi front, als seus desnonaments dels nostres habitatges, dels nostres treballs, que ens deixen sense projecte de vida present i futur.
 • Per oposar-nos radicalment al seu sistema corrupte, que està generant empobriment, desigualtat i injustícia social.
 • Per oposar-nos al pagament del DEUTE que pretén tenir-nos atrapats i atrapades per sempre.
 • Per mostrar que nosaltres sí entenem que no hi haurà sortida de la crisi – estafa econòmica, i molt menys una sortida social, si no solucionem a temps la crisi ambiental i energètica.

Per crear entre els i les de baix, els ningunejats, els i les explotades… una Alternativa Social Real:

 • No al pagament del DEUTE i restitució per part del poder financer dels 41.000 milions que ens han robat al poble.
 • No a la Unió Europea i sortida immediata de l’euro de tots els països del sud d’Europa. SOLIDARITAT I COOPERACIÓ ENTRE ELS POBLES, No a la competitivitat.
 • Treball digne i Renda Bàsica suficient.
 • Retirada immediata de les Reformes Laborals, de la Reforma de les Pensions, de les Reformes Sanitària i d’Educació, garantint per llei:
  1. Contractes fixes i salaris suficients, reducció de la jornada laboral a 30 hores setmanals per poder treballar tots i totes.
  2. Salari Mínim de 1.200€ i Pensions Mínimes de 1.200€.
  3. Dret universal a Sanitat i Educació gratuïtes i per tots i totes.
  4. Pensions Públiques suficients i adequació per les generacions actuals i futures.
  5. Desprivatització de totes les Empreses lligades a bens essencials per a la vida: energia (aigua, gas i electricitat), transports públics (ferrocarril), serveis socials, cultura, educació i salut.
  6. Dret a casa com un bé inembargable.
  7. Dret a la Justícia Gratuïta.
  8. Dret de les dones a decidir sobre el seu cos.
 • Persecució del FRAU FISCAL de grans corporacions empresarials, financeres i fons d’inversió: REFORMA FISCAL per a que paguin més qui més reben i d’aquesta manera, redistribuir socialment la riquesa.
 • NO a Llei Mordassa, i NO a la llei anti-vaga que pretenen.

Ens mobilitzem i lluitem per DIGNITAT, perquè s’està demostrant que la Lluita és l’Únic Camí (Gamonal, Sanitat de Madrid…, etc).

Per tot plegat anirem i formarem part de les MARXES DE LA DIGNITAT, defensant la VAGA GENERAL com a eina per aconseguir els objectius que ens hem marcat.

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!
PROU DE REPRESSIÓ!
VAGA GENERAL JA!