1 de maig de 2017. Passem a l’ofensiva

Els darrers anys les nostres condicions de vida s’han deteriorat. No només durant l’anomenada crisi. El procés ja ve de lluny. Des de fa ben bé dues dècades la classe treballadora, que som la immensa majoria de la població, hem vist com la precarietat entrava per la porta de moltes cases, com han anat caient sense parar les prestacions a l’atur, com cada vegada és més senzill i més barat que ens acomiadin. També hem vist com s’especula i es fa negoci amb les nostres pensions, allargant l’edat de jubilació, el temps de treball i reduint-ne la quantia per tal que comprem plans d’estalvi privats. Igualment hem observat com s’han privatitzat molts serveis públics i s’ha disparat el preu de coses tant bàsiques com l’aigua i l’energia mentre grans empreses, en complicitat amb la classe política, fan l’agost cada mes. Acompanyant tot això hem patit la repressió, amb companys/es detingudes, tancades a la presó, multades i veient com s’aproven lleis i normatives que limiten cada vegada més les accions col·lectives.

Ja fa temps que diem prou i que tant des de la CGT com des de molts moviments socials hem oposat resistències arreu. Als llocs de treball però també als carrers. Hem intentat evitar i frenar aquest autèntic assalt a les nostres vides, perquè qui ens erosiona les nostres condicions de treball ens empobreix directament la nostra vida.

Ara, no obstant, tenim el convenciment que cal passar a l’ofensiva. I avisem que no ens limitarem a plantar cara, a restar quiets i quietes on ara estem. Ens proposem avançar. Ens posem en marxa per recuperar el terreny perdut i anar, encara, molt més enllà. Avisem: la CGT passem a l’ofensiva. I fem una crida a tots aquells moviments socials que també ho facin. Cadascú des del seu terreny, des del seu camp de batalla quotidià, amb els seus mitjans i els seus propis objectius. El temps de la queixa s’ha acabat i volem començar a albirar el temps de les conquestes.

Tenim clar que aquesta represa del moviment no passa per les institucions. L’experiència dels darrers anys i mesos ens mostra, de manera clara i crua, com les institucions són part del mateix estat que combatem, fins i tot si qui temporalment n’ocupa els seients són antigues companyes i companys de lluites socials. Aquesta ofensiva passa pel carrer, recuperant espais i iniciatives. Defensant les organitzacions de venedors/es ambulants, noves associacions com els anomenats “sindicats de barri”, organitzacions ecologistes, antirrepressives, centres socials okupats, obres socials de la PAH, espais de lluita antipatriarcal i un llarg etcètera. Però l’ofensiva també passa pels centres de treball. Nosaltres, la CGT, l’estem promovent. Cada vegada més vagues ja no són només de resistència, sinó que es marquen com a objectius recuperar drets i condicions de treball.

El conflicte de classes, el conflicte entre explotadors i explotats, existeix. Cada dia i arreu. Nosaltres, simplement, busquem fer-lo visible. Que aflori i, quan surt a la llum, el fem servir per avançar en els nostres objectius que miren cap a la revolució social. Els darrers mesos les expressions d’aquest conflicte en el món del treball han augmentat. D’exemples en tenim per tot el territori i a diferents sectors. Avisem, no obstant, que tot just és el principi. Ens posem a caminar, passem a l’ofensiva.

CGT Catalunya

 

Convocatòries a tot Catalunya:

BARCELONA
Manifestació «Recuperem drets i llibertats.
Dilluns 1 de maig, 11:00h. Via Laietana – Jaume I

MOLLET DEL VALLÈS
Manifestació «Ocupació, justícia social, drets, llibertat»
Dilluns 1 de maig, 12:00h. Plaça de l’Ajuntament

GIRONA
Manifestació «Capitalisme és precarietat. Organitza’t i lluita»
Dilluns 1 de maig 18:30h. Plaça del Barco (Santa Eugènia).

VILANOVA I LA GELTRÚ
Manifestació «Si el present és lluita, el futur és nostre»
Dilluns 1 de maig 11:00h. cruïlla Dr. Zamenhof amb Francesc Macià.

SABADELL
Manifestació «Contra la precarització de les nostres vides, prenem de nou els carrers»
Dilluns 1 de maig 12:00h. Renfe Centre.

VIC
Dissabte 29 abril «Autonomia obrera, cap a la vaga general»
19:00h. Pl. del Carbó, Manifestació.

LLEIDA
Manifestació «1r de Maig, passem a l’ofensiva»
Dilluns 1 de maig 12:00h. Pl. del Treball.

BADALONA
Manifestació «Recuperemar els drets perduts»
Dilluns 1 de maig 11:00h. Pl. dels Països Catalans (metro Pep Ventura).

TARRAGONA
Manifestació «1r de Maig, passem a l’ofensiva»
Dilluns 1 de maig 19:00h. Pl. Imperial Tarraco.

BERGA
Manifestació «Combatem la precarietat, lluitem contra el capitalisme»
Dilluns 1 de maig 11:00h. Pl. Ramon Vila (antiga plaça Sant Ramon).

IGUALADA
Dilluns 1 de maig Manifestació «Lluitar, crear poder popular» 12:00h. Pl. Masuca

MANRESA
Manifestació «La seva riquesa, la nostra misèria. O nosaltres o ells»
Dilluns 1 de maig 11:30h. Ben Plantada.

EL VENDRELL
Concentració «Per un futur digne, organitza’t i lluita»
Divendres 28 d’abril 20:00h. Rambla del Vendrell. A continuació, cine fòrum sobre la vaga de Roca 1977 a l’edifici sindical (c/Nord 11-13)

MARESME
Dilluns 1 de maig, caravana de cotxes vermella i negra. Sortida a les 10h. des de Tordera (c/Montserrat), 10.20h. Malgrat de Mar (Av. Verge de Montserrat), 10.40h. Calella (c/Noguera), 11h. Arenys de Mar (davant Cinemes) i 11.30h. Mataró al Clos Arqueològic Romà, on es farà una concentració amb lectura de manifest i refrigeri.

 

Esta entrada fue publicada en CGT, Sindical, Social. Guarda el enlace permanente.