S’ha acabat! Manifest 25N

Ja està bé, S’HA ACABAT, ha arribat l’hora de fer un pas endavant, ens estan matant, ens estan vexant, ens estan menyspreant…

Les dades oficials recollides demostren que la violència masclista està creixent. De fet, al sistema VIOGEN hi ha 81.308 casos actius, 49.454 d’elles amb protecció policial, el que suposa un increment del 9,2% i un 15,9% respecte a l’any anterior. Portem comptabilitzats 1916 assassinats masclistes des del 2003. I aquestes són les dades que es coneixen, les que es recullen a les estadístiques, quedant a fora tots els altres números de les altres violències que estan invisibilitzades.

S’HA ACABAT, és hora que aprenguem a identificar la violència al primer indici i de dotar-nos de les armes necessàries perquè no s’arribi a produir. És hora de reclamar que les institucions s’involucrin de veritat i actuïn, tant a la detecció precoç i la prevenció, com a l’acompanyament, i a la restitució.

És indispensable que es destapin i es vegin totes les violències que diàriament patim les dones, la nostra societat ha de tenir coneixement i saber distingir-les per poder començar realment a canviar aquests comportaments masclistes que ens fan més difícil el dia a dia a les dones. Violències masclistes interseccionals que ataquen la diversitat i que ens fan ser doblement agredides per ser migrants, racialitzades, lesbianes, trans o qualsevol identitat sexoafectiva dissident, per qüestió d’edat, per tenir cossos no normatius, per ser dones amb discapacitats, per ser pobres a causa de la mateixa violència econòmica i patriarcal que ens ataca i ens impedeix l’emancipació econòmica perpetuant relacions de dependència.

S’HA ACABAT, VIOLÈNCIA MASCLISTA no són només els cops o els assassinats, aquests són els casos més fàcilment identificats, i dels que es fan ressò els mitjans de comunicació. 

S’HA ACABAT, VIOLÈNCIA MASCLISTA és cobrar menys pel fet de ser dona, suportar floretes que no hem demanat, que ens sexualitzin, haver d’aguantar mirades lascives, que se’ns apropin envaint el nostre espai vital, que facin bromes a costa nostra i se’ns minimitzi per protestar, que parlin més alt que nosaltres per imposar-se, que ens infravalorin, qüestionin i invisibilitzin els nostres treballs i el nostre acompliment, que ens diguin guapa, o boja, o histèrica, que ens facin un petó que no hem demanat…

EXIGIM que les violències contra les dones, la violència masclista sigui del tipus que sigui, deixi de ser invisible, peti qui peti. S’HA ACABAT, és necessari actuar i que aquesta societat reaccioni. No podem permetre que la involució de qui nega l’existència de la violència de gènere continuï ocupant espais… CONTRA LA IGNORÀNCIA DE LA NEGACIÓ: REACCIÓ, EDUCACIÓ, FORMACIÓ I EVOLUCIÓ.

EXIGIM i ACTUAREM perquè desapareixen de la nostra societat:

  • La violència laboral, prou de discriminació salarial, de sostre de vidre, de terra enganxifós, de precarització dels sectors feminitzats. EQUIPARACIÓ REAL JA.
  • La violència institucional, S’HA ACABAT la falta de dotació de mitjans necessaris per polítiques d’Igualtat i la discriminació per part de les institucions públiques.
  • La violència física, S’HA ACABAT, els nostres cossos no són sacs de boxa.
  • La violència psicològica, S’HA ACABAT, el fet de degradar-nos, menysprear-nos, fer-nos sentir que no valem.
  • La violència sanitària, S’HA ACABAT, necessitem que se’ns cuidi la nostra salut amb perspectiva de gènere.
  • La violència judicial, S’HA ACABAT, criminalitzar i agredir doblement a la víctima mentre s’atorguen drets als seus agressors.
  • La violència sexual, prou d’agressions i violacions, S’HA ACABAT també rebre comentaris i actes de caràcter sexual sense el nostre consentiment, de cosificar-nos i denigrar-nos.
  • La violència contra nosaltres a les guerres, NO A LA GUERRA, ni a Palestina, ni a Ucraïna, ni a cap de les 58 guerres que hi ha avui al nostre planeta, dones violades en guerres inacabables, dones i nenes segrestades, venudes i assassinades, un món on la violència i la repressió a les dones és constant, per raons polítiques, per religió o per tradicions patriarcals. 

Des de CGT continuarem lluitant per erradicar la violència masclista, sigui del tipus que sigui.

PROU VIOLÈNCIES MASCLISTES
#SeAcabó

Esta entrada fue publicada en Feminisme, Social. Guarda el enlace permanente.