mar 052023
 

8MDescarregar en pdf

Perquè ens sobren els motius

Ens volen callades, explotades, invisibles, precàries, submises, culpables, fins i tot assassinades. Però no callem. JUNTES seguim aixecant-nos en un crit comú contra el sistema cis-heteropatriarcal, el capitalisme, les desigualtats, la precarietat i les violències masclistes. I diem PROU.

és 8 de Març tornem a omplir els carrers perquè ens sobren els motius:

Per l'eliminació de la divisió sexual del treball i la precarització dels sectors tradicionalment fe- minimitzat: La majoria de treballs de cures assalariades i no assalariades continuen sent realitzades majoritàriament per dones, sent a més els més precaritzats: sanitat, reinterpreten el terme “democràcia” com la gestió única del capital i la seva llibertat absoluta de moviment, neteja, telemàrqueting, cures de persones dependents, comerç, periodistes, conserveres, etc..

Per l'eliminació de la bretxa salarial i la precarietat. La discriminació sexual a la feina, la dificultat sistèmica en la conciliació laboral, ens aboquen a les reduccions de jornada, de salari i a la temporalitat, condemnant-nos a terra enganxós que afecta finalment les nostres pensions.

Per l'eliminació dels biaixos de gènere a la salut laboral. Per garantir una perspectiva de gènere en la prevenció de riscos laborals que sigui realment efectiva, incloent a més la salut mental i espais lliures de capacitisme. Perquè nosaltres també tenim dret a llocs de treball dignes, adaptats i assegurances, a la investigació dels riscos laborals amb perspectiva de gènere i al reconeixement de les nostres malalties com a malalties professionals.

Per la derogació de la reforma laboral i les pensions. Que lluny d'assegurar-nos condicions de vida dignes, consolida la precarietat, manté contractes escombraries i ens condemna a la pobresa salarial i de pensions. Tot això amb la complicitat de la patronal i els sindicats signants.

Per acabar amb la nostra invisibilització i infrarepresentació en tots els àmbits públics: Als espais de participació, de decisió, a la cultura, a la ciència, a l'esport…

Per l'eliminació de les violències a totes les seves manifestacions: estructural, institucional, judicial, metge, econòmic… Que empara el masclisme, el racisme, la LGTBI-fòbia i l'assassinat de milers de dones i identitats dissidents. Que ens despulla de tots els nostres drets sobretot a les més precàries. Que és còmplice de l'assetjament sexual i per raó de sexe, orientació sexual i identitat de gènere. Que nega el dret a l'avortament lliure, públic, lliure, segur i universal…

Per l'eliminació de la llei mordassa. Que reprimeix la llibertat sindical i la llibertat dexpressió, penalitzant els drets fonamentals de protesta i de manifestació. Recordem que algunes companyes continuen sent reprimides pel seu activisme.

Per l'eliminació de la llei d'estrangeria. Que institucionalitza el racisme, i genera una doble opressió per a les dones migrants que es veuen empeses a la marginalitat ia l'esclavatge.

Per l'eliminació de les guerres i les conseqüències de l'emergència climàtica, que causa milions de desplaçades i refugiades. Utilitzant-nos les dones, criatures i persones de diferent orientació identitat sexual com a arma de repressió i moneda de canvi. Ens amunteguen durant anys en camps, on la precarietat és generalitzada, i on tasques quotidianes com anar al bany o dutxar-se posen en risc la nostra integritat.

Contra el negacionisme de les desigualtats i la violència masclista, i els atacs a la nostra lluita per part de la dreta, de l'església i d'aquest sistema cis-heteropatriarcal, capitalista i racista, que vol despullar-nos dels nostres drets.

I per un milió de raons més.

Promovem un feminisme inclusiu i de classe, que canviï les consciències per avançar cap a un món més just, igualitari i divers posant al centre la vida de les persones.

Des de CGT com a sindicat de classe, anarcotransfeminista, de lluita i combatiu reivindiquem i continuem lluitant avui i sempre pels nostres drets i l'eradicació del sistema heteropatriarcal.

Seguim en la lluita per les que van ser, les que som i les que seran.

Ho sento, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.