Els representants del sindicat CGT al comitè d’empresa de Valeo Climatización a Martorelles DESMENTEIXEN ROTUNDAMENT que el comitè negociador assumeixi com a inevitable el tancament de la planta de Martorelles i el trasllat de la plantilla a Saragossa tal i com han recollit alguns mitjans de comunicació citant fonts del comitè.
“Ni acceptem ni assumim el tancament de la planta -afirma un representant de CGT Valeo- El trasllat a Saragossa és una forma encoberta d’acomiadament que en aquests moments, amb els beneficis i la situació general de l’empresa, no té cap tipus de justificació legal. No acceptarem que se’ns imposi una il·legalitat a canvi de, per exemple, prejubilacions. Si es manté l’expedient de trasllat, arribarem als tribunals”
El passat divendres dia 4 de setembre, alguns mitjans de comunicació recollien declaracions d’integrants del comitè d’empresa presents en la mesa negociadora creada per l’empresa per debatre la seva proposta de trasllat a Saragossa on s’afirmava que “tenim assumit que l’empresa traslladarà la producció i que no hi ha marxa enrere” i s’optava per la possibilitat d’un “procés de reindustrialització” de la planta com a alternativa al trasllat. En aquest sentit, i malgrat admetre que aquestes declaracions poden haver estat descontextualitzades, els representants del sindicat CGT al comitè han volgut traslladar al conjunt de la plantilla que aquesta no és pas la postura del comitè i que fins ara, en cap cas s’ha negociat amb l’empresa, contràriament al que s’ha donat a entendre, mesures per minimitzar l’impacte del trasllat com podrien ser, tal i com s’esmentava en els articles publicats en premsa, prejubilacions.
“Fa més de 30 dies que estem en vaga amb la consigna única de lluitar contra el tancament de Martorelles i el trasllat a Saragossa -afirma un delegat de CGT- perquè considerem que la mesura és il·legal i que l’empresa no té dret ni empara jurídica per imposar-nos en ple curs escolar un trasllat de més de 300 quilòmetres. En cap cas negociarem si el punt de partida inamovible per part de l’empresa és el tancament d’una planta que, com és el cas de Martorelles, és rendible econòmicament i té en vigor un pla de viabilitat que assegura producció fins l’any 2019. Ni nosaltres ni les nostres famílies som mobles que Valeo pot decidir moure a voluntat mentre presumeix d’haver augmentat un 34% el seu benefici durant el primer semestre de l’any”.
Per a l’advocada Ana Tomé del Col·lectiu Ronda que exerceix d’assessora legal dels representants de CGT en la negociació, el trasllat a Saragossa se situa fora de la legalitat. “Un trasllat com aquest, que afecta 257 persones i les seves famílies i implica el desmantellament d’una important estructura industrial requereix -afirma l’advocada- una acurada justificació tècnica que, en en aquest cas, no existeix en absolut. El que ha succeït amb Coca-Cola a Fuenlabrada és el millor exemple. No podem negociar prenent com a punt de partida el caràcter inevitable d’una actuació que, al nostre entendre, és manifestament il·legal”.
Per als representants de CGT, el trasllat suposa “una forma encoberta d’acomiadar-nos. Ens sentim enganyats. Vam acceptar tot tipus de sacrificis per aconseguir que s’aprovés el pla de viabilitat que garantia producció a la planta de Martorelles fins l’any 2019. Ara, el pla és paper mullat”.
Salud
Sorry, the comment form is closed at this time.