setembre 132017
 

Comunicat de CGT Barcelona

A l'acord s'ha arribat, després 15 dies de vaga de 4 hores per torn en el mes de juliol entre els dies 12 i 31; concentracions diàries davant de l'Ajuntament de Barcelona als matins ia la tarda; protestar a l'interior d'ple de l'ajuntament traient pancartes i cridant consignes; okupar el Hall de l'edifici noble de l'ajuntament durant 3 hores; piquets activoús davant de la porta de l'empresa en els diferents torns; ocupació d'un dels centre de treball pels vaguistes; contactes amb els diferents grups municipals, ajuntament i empresa; de 11 mediaciones en le Conselleria de Treball.

Mentre l'empresa portava un reguitzell d'advocats a les reunions nosaltres assistíem el comitè de vaga i assessors de l'sindicat, pressionant contundentment, però fugint de judicialitzar ni de demanar la intervenció de la inspecció de treball, organismes molt lents en el seu funcionament i menys útils que la pressió que s'exerceix tant amb la vaga com amb la contundència en la negociació.

Però el més important ha estat tenir una plantilla que ha decidit lluitar contra la seva precarietat, han trobat la unitat en CGT (tenim 61 afiliats i 6 delegats) i la resposta de l'afiliació de l'sindicat que ha estat participant en les diferents mobilitzacions i accions que es convocaven, així com la solidaritat tant dels ens de la CGT com d'altres organitzacions i afiliades que han engruixit la caixa de resistència, perquè la manca de recursos no fos un problema i ha permès no posar límits als plantejaments de lluita fins a aconseguir un acord favorable als treballadors.

També s'havia convocat una nova vaga indefinida de 4 hores a partir de l' 30 d'agost de 4 hores per torn, que es va deixar en suspens a l'tenir obertes negociacions i que han fructificat en aquest acord.

Els punts aconseguits i que es van votar en les assemblees de treballadors han estat:

  • Negociació d'un Conveni Col·lectiu propi per Bicing Barcelona.
  • augment salarial 7,389%, amb la seva cotització a la Seguretat Social.
  • Cobrament d'endarreriments de 15 mesos, amb la seva cotització a la Seguretat Social.
  • Eliminació de la doble escala salarial que afectava el 25% de la plantilla.
  • Paga lineal de 1.690 €, amb la seva cotització a les Seguretat Social. Aquesta quantitat no es pagués a aquelles categories que majoritàriament no van secundar les vagues, centre de control, coordinadors i direcció, ja que tenen salaris superiors o ocupen llocs per dedocracia dels empresaris. les oficinistes que tampoc secundar-la vaga tot i tenir els salaris més baixos de l'empresa, van participar en l'assemblea on es decidia si s'acceptava l'acord i després de ser recriminades pels companys, per la seva aptitud els dies de vaga i comprometre a sumar-se si es convoquen noves mobilitzacions, l'assemblea va decidir que se'ls apliqués l'acord.
  • Es consideraran festius els dies 24 i 31 de desembre, 15 dies per a les parelles que formalitzin la seva situació en registre indistintament de el sexe i ampliació a segon grau de l'permís de matrimoni, naixement o mort d'un familiar.
  • Conversió en fix d'un treballador en pràctiques.
  • Cobertura economitza i jurídica de multes i sancions de trànsit, així com recol·locació en cas de la retirada de l'carnet, en l'exercici de les seves funcions.
  • Avaluació de riscos en 3 mesos dels dos centres de treball i de les 434 estacions Bicing per part de l'empresa, comitè de prevenció, tècnics de CGT i Ajuntament. L'activitat de l'bicing porta a Barcelona uns 10 anys funcionant i mai s'havia realitzat una avaluació seriosa de tota l'activitat.

La part negativa és que la paga lineal de 1690 Euros no es pot consolidar en nomines, ja que l'actual licitació en curs quantifica les quantitats econòmiques en cada categoria laboral. Tot i això tenim el compromís de l'Ajuntament, consta en l'acord, que serà la base que presentés a l'empresa que entri a gestionar el Bicing després de la licitació.

La CGT de Barcelona considerem que els punts clau per haver arribat a aquest acord han estat diversos, plantejar mobilitzacions contundents i intenses, no judicialitzar un conflicte ja que el alenteix, el compromís de la majoria de la plantilla tant en la vaga com en les accions i concentracions, l'actitud decidida de la resta de l'afiliació de CGT que cada vegada que se li ha demanat que participés en alguna de les concentracions ho ha fet, la caixa de resistència ja que els baixos salaris que cobraven hagués impedit mobilitzacions serioses i aconseguir objectius d'aquesta envergadura. Sens dubte un exemple de com plantejar mobilitzacions per guanyar.

CGT de Barcelona
10 de setembre 2017

http://www.cgtbarcelona.org/

Ho sento, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.