Argumentari de la CGT per a la vaga general feminista del 8 de Març

ARGUMENTARI DE LA CGT PER A LA VAGA GENERAL 8M – 2018

A QUI AFECTA?

Afectarà a tots els treballadors i treballadores, de tots els àmbits sectorials, públics i privats, funcionaris i funcionàries, igual que a empreses i organismes encarregats de serveis públics, sense distinció de situació laboral, sexe, edat o condició social.

TIPUS DE VAGA

Vaga General el dia 8 de març de 2018, de 24 hores (des de les 00 hores fins a les 24 hores del mateix dia): vaga laboral, de consum, de cures i estudiantil. L’objectiu és parar la vida en tota la seva extensió i visibilitzar el paper protagonista que té la dona en l’engranatge d’aquesta vida. La vaga general es planteja com a vaga laboral (convocant a tota la classe treballadora); vaga de cures (que evidenciï la sobrecàrrega i invisibilitat de les cures, l’absència de corresponsabilitat en el treball domèstic i de cures i permeti la visibilitat màxima de les dones); de consum (la millor eina per lluitar contra el capitalisme i potenciar l’economia feminista que posi la vida al centre) i estudiantil (buscant el suport i convocatòria dels sindicats i organitzacions estudiantils.

QUI CONVOCA?

La CGT en coordinació amb el Moviment Feminista, qui ve plantejant des de fa anys aquesta proposta de vaga general de les dones i, en conseqüència, són les dones les qui han d’ocupar el paper protagonista en aquesta convocatòria i mobilització.

FINALITAT DE LA VAGA GENERAL

Vaga general contra la ineficaç política en matèria laboral, econòmica i social, el que provoca desigualtat permesa entre homes i dones; converteix a les dones en ciutadanes de segona o tercera categoria; així com per posar fi als assassinats i violències masclistes.

MOTIVACIÓ I PETICIONS DE LA VAGA

1. Acabar amb la desigualtat en l’àmbit laboral, econòmic i social de les dones respecte dels homes.

2. Posar fi a la desigualtat constatada de la divisió sexual del treball en aquest sistema capitalista i patriarcal.

3. La retirada de les polítiques, lleis i actuacions del capital que comporten la discriminació i desigual oportunitat en l’accés a l’ocupació i promoció professional de les dones i el foment de mesures efectives per a la disminució de la major taxa d’atur femenina.

4. L’adopció de mesures concretes i immediates que acabin amb la bretxa salarial i la desigualtat en les pensions.

5. Modificar els estereotips de gènere i la persistència dels valors masculins en les estructures de les organitzacions.

6. Control sobre les implantacions dels Plans d’Igualtat en les empreses.

7. L’eradicació del persistent assetjament sexual laboral, la precarietat laboral, temporalitat i l’alta taxa de contractes amb jornades parcials que sofreixen les dones.

8. L’establiment de polítiques laborals socials i econòmiques que facin efectives la conciliació real de la vida familiar laboral i personal, així com la corresponsabilitat en les cures.

9. Consideració de les tasques de cures com a treball amb dret a remuneració i dret a les seves prestacions contributives independents.

10. L’equiparació efectiva i real de les Empleades de la Llar al règim general.

11. L’exigència al govern de mesures concretes i efectives contra les violències masclistes.

12. La igualtat material efectiva de les dones migrants i refugiades.

(…)

Article sencer a CGT Catalunya

 

Esta entrada fue publicada en CGT, Feminisme, Sindical, Social. Guarda el enlace permanente.