Skip to main content
CGT UOCNormativa laboralSindicalUniversitatsUOC

Assemblea sobre la devolució de despeses per teletreball

By 19 julio, 2021No Comments

A la UOC estem teletreballant des de l’inici de la pandèmia, març del 2020. Tot aquest temps les treballadores i treballadors hem assumit les despeses per teletreballar des de casa: llum, gas, internet, etc. Amb la Llei de Teletreball (setembre 2020), s’ha esmentat l’obligatorietat per part de l’empresa d’assumir aquestes despeses de teletreball, sense majors detalls, deixant la seva aplicació com resultat dels acords entre empresa i representació legal dels treballadors i treballadores.

Recentment, després d’una denúncia per part de la CGT a una empresa, l’Audiencia Nacional ha sentat precedent amb una resolució en que no veu l’obligatorietat de les empreses  en assumir les despeses previes a l’aplicació de la nova llei de teletreball. S’estipula que s’han de contemplar a partir de l’octubre del 2020.

A la majoria de sectors econòmics la pandèmia (o aprofitant la situació) va derivar en que les empreses obrin expedients ERTOs als seus treballadors, i en altres casos, optin pels tancaments. Paradògicament, al contrari que a la resta, la UOC ha augmentat significativament la matriculació i això ha derivat en majors ingresos, i d’altra banda en un augment de les càrregues laborals per a la plantilla. Però al moment de l’obligació de fer la devolució per les despeses que hem assumit les treballadores i treballadors uoc a casa, alehores l’empresa argumenta «sostenibilitat», «presupostos tancats», etc, etc, i ofereix unes condicions d’aquesta devolució que no arriba ni als mínims acceptables per a cobrir les nostres despeses.

Aquest dilluns des del Comitè d’empresa FUOC s’ha convocat una assemblea virtual (youtube), on la plantilla UOC ens informarem i decidirem sobre aquesta última proposta que ha fet l’empresa. A partir de l’assemblea, s’obrirà el període de votació durant uns dies.

Des de la CGT convidem a rebutjar aquesta proposta de l’empresa per insuficient, i també per a donar suport a les companyes i companys que participen en les negociacions amb l’empresa, per a donar la força de la base i assolir els objectius consensuats que es venen treballant des del comitè.

Participeu a l’assemblea d’aquest dilluns (l’enllaç d’accés, al missatge del divendres del comitè, només personal uoc), i voteu per a rebutjar aquesta proposta de l’empresa.

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com