La EPA del tercer trimestre indica més precarietat, pitjors contractes i destrucció d’ocupació

CGTPer a la Confederació General del Treball les dades de l’última Enquesta de Població Activa (EPA) relativa al tercer trimestre 2013 només mostren les polítiques de destrucció de tots els drets laborals que el govern del PP ha vingut imposant a cop de decret, per a major glòria i escarni de la taxa de benefici dels empresaris i dels rics d’aquest país.

La EPA rebaixa nímiament (estadísticament parlant) 0,4 dècimes el nombre de treballadors/es en atur. Ara (estadísticament parlant) en comptes de 6,2 milions de persones desnonades i expulsades dels llocs de treball, tenim 5,9 milions. I aquesta baixada de 72.800 persones en l’atur, només es correspon amb la creació de 39.500 ocupacions i tots ells temporals, precaris, producte dels milers de llocs estacionals necessaris (fonamentalment en el sector serveis: hostaleria, turisme, obres, etc.) que els empresaris van contractar a preus de 500 € per jornades de 12 hores.

L’ocupació indefinida segueix sent destruïda i sobretot l’ocupació pública, alhora que centenars de ERO, com els acomiadaments objectius individuals, s’estan duent per davant aquelles ocupacions fixes i amb drets: la Reforma Laboral ha donat patent de cors als empresaris, al capital per a destruir els drets fonamentals de les persones treballadores, l’ocupació, el contracte i el salari.

Tota l’ocupació creada en l’últim trimestre és temporal, és a dir 169.500 ocupacions amb data caducitat (ja arribarà la tardor) i l’ocupació fixa destruïda en aquest trimestre és de 146.500 persones. I a més, les persones “s’esborren”, és a dir no els interessa ni tan sols aparèixer estadísticament parlant com població activa (En els últims 12 mesos les persones que han llençat la tovallola han estat ni més ni menys que 340.700).

CGT insisteix que la “recuperació” només pot venir de la compareixença en el carrer i en els centres de treball, de totes les persones assalariades, ignorades i espoliades dels seus drets fonamentals: el treball, la salut, l’educació, la pensió i les prestacions socials suficients per a viure amb dignitat.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.