La UOC no finalitza cap contracte FI Agaur durant l’emergència sanitària

docs-en-lluita-logoLa UOC ha comunicat ahir dimecres 8 d’abril, que no finalitzarà els contractes FI Agaur (Ajuts per a la contractació de personal investigador novell), durant l’emergència sanitària Covid-19. Aquesta decisió beneficia, momentàniament, als doctorandxs UOC el contracte dels quals finalitzava el dia 30 d’abril de 2020.

Des de la CGT som conscients que és resultat de la movilització i lluita del Col·lectiu de Doctorandxs en Lluita UOC [Twitter @docslluitauoc], que venen portant des de fa mesos amb l’objectiu de fer extensius aquests contractes fins als 4t any, tal com s’estableix a l’EPIF (Estatuto del personal investigador en formación, Real Decreto 103/2019, de 1 de marzo). Aquesta lluita es fa conjuntament entre tots i totes les/els Doctorandxs en Lluita de Catalunya, on es nucleen personal de totes les universitats catalanes.

Cal recordar que el passat 31 de març, la majoria d’universitats i centres de recerca catalans van acomiadar 216 investigadors en plena pandèmia del COVID-19.

En aquest sentit, CGT Catalunya i les seves seccions sindicals universitàries han donat suport sindical i jurídic als/les doctorandxs des del primer moment, i així ho continuarem fent. Malauradament però sense sorpresa, altres sindicats i alguns comitès d’empresa universitaris han demostrat no estar a l’alçada del que s’està demanant i asumeixen una possició pasiva d’espera de les decisions dels rectorats i empreses.

Perquè són els nostres drets laborals, perquè estem demanant amb justícia que es cumpleix una normativa aprovada ja fa un any, seguirem lluitant al costat dels treballadors i treballadores doctorandes i les seves reivindicacions.

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

 

Esta entrada fue publicada en CGT, CGT UOC, Covid19, Normativa laboral, Salut laboral, Sindical, Universitats, UOC. Guarda el enlace permanente.