Suspensió de les eleccions sindicals UOC

Suspensió de les eleccions sindicals UOC
Comunicat de CGT UOC

Companya, company,

des de la secció sindical CGT UOC hem demanat a la Mesa Electoral la suspensió de les eleccions sindicals, tenint en compte dues greus incidències. També els altres dos sindicats s’han comunicat amb la mesa. Totes dues incidències són greus, però la resolució de l’àrbitre és determinant, no hi ha alternativa a la suspensió del procés.

 1. Resolució de l’arbitratge d’impugnació

  Ens ha arribat a aquesta secció sindical a les 11.24 h del dia d’avui 30 de novembre, el mateix dia de votacions. Si la nostra informació és correcta, l’àrbitre tenia 3 dies hàbils per a prendre resolució, que va arribar 9 dies després, comptant des del dimarts 21 de novembre.

  Procedimiento arbitral de elecciones de representantes de trabajadores. Barcelona.
  Referencia: B-364/2023. Empresa: FUNDACIÓ PER A LA UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA
  Referència: REF_416464_364_2023_2
  Núm. registre de sortida: 9067/749145/2023
 1. El mal funcionament de l’eina de votació, que va provocar desconcert entre el personal treballador votant, i que moltes persones probablement han desistit d’exercir el seu dret de vot. Des de la nostra secció sindical, el dia divendres 24 de novembre vam avisar a l’empresa que el funcionament del web no era correcte, i se’ns va respondre que ho revisarien. Arribat el dia de les votacions, que haurien d’haver estat de 9.00 a 17.00 h, no es va resoldre aquest problema fins a les 12 h.

  A banda d’això, l’eina no permet ni el vot en blanc ni el vot nul, incomplint la normativa. També, com que es poden marcar les tres candidatures, en enviar surt un missatge en vermell dient que només es pot una candidatura. Tot molt confús. Més enllà de l’arbitratge, el funcionament de l’eina de votació ha estat del tot incorrecte, a banda de començar molt tard, a prop de les 12.00 h.

Tal com hem dit, les dues incidències són greus, però la resolució de l’àrbitre és determinant, no hi ha alternativa a la suspensió del procés i tornar a començar. De totes maneres, cal aclarir que els defectes tècnics també s’han de resoldre de cara al procés que es reiniciarà pròximament.

Per aquests dos motius, hem demanat a la Mesa Electoral que suspengui les eleccions sindicals fins a resoldre aquestes dues greus incidències.

Salut,

Clica sindicalisme combatiu, clica CGT!

logo CGT UOC rodo

Secció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
https://cgtuoceleccionssindicals2023.home.blog/
cgtuoc@gmail.com
@CgtUoc

Esta entrada fue publicada en CGT UOC, Eleccions sindicals, UOC. Guarda el enlace permanente.