mar 052019
 

Aquest divendres dia 8 de març de 2019 Esperem que ells totes i a tots a la Concentració-Manifestació que convoquem a les 16.00h en Rambla Fiveller/ Av. Llibertat “Quatre bancs“.

CGT assumint els arguments i principis antipatriarcals, anticapitalistes i antiracistes, vam acordar en Congrés Extraordinari, com a màxim òrgan de decisió de la CGT, celebrat els dies 26 i 27 de gener de 2019 a Mèrida la convocatòria de Vaga General, laboral, de consum, cura, de treball domèstic, contra tots els abusos del sistema capitalista i patriarcal, de 24 hores, per al 8 de Març de 2019. que ens portin a la igualtat absoluta de les dones, plasmada en els termes "Socialment iguals, humanament diferents, totalment lliures ".

fem una crida a tota la societat perquè la secundi i participi en totes les accions, manifestacions i mobilitzacions s'organitzin.

Motivació i peticions de la vaga

 1. Acabar amb la desigualtat en l'àmbit laboral, econòmic i social de les dones respecte dels homes
 2. Posar fi a la desigualtat constatada de la divisió sexual del treball en aquest sistema capitalista i patriarcal
 3. La retirada de les polítiques, lleis i actuacions del capital que comporten la discriminació i desigual oportunitat en l'accés a l'ocupació i promoció professional de les dones i el foment de mesures efectives per a la disminució de la major taxa d'atur femenina
 4. L'adopció de mesures concretes i immediates que acabin amb la bretxa salarial i la desigualtat en les pensions
 5. Eradicar els estereotips de gènere i la persistència dels valors masclistes en les estructures de les organitzacions
 6. Control sobre les implantacions dels Plans d'Igualtat a les empreses, sancionant i assenyalant a les empreses que incompleixin la llei 3/2007
 7. L'eradicació dels diferents assetjaments en el treball, la precarietat laboral, temporalitat, les dificultats en la promoció i l'alta taxa de contractes amb jornades parcials que pateixen les dones
 8. L'establiment de polítiques laborals socials i econòmiques que facin efectives la conciliació real de la vida familiar laboral i personal, així com la corresponsabilitat en les cures.
 9. Consideració de les tasques de cures com a treball amb dret a remuneració i dret a les prestacions contributives independents.
 10. L'equiparació efectiva i real de les Empleades de la Llar al règim general amb tots els seus drets.
 11. L'exigència al govern de dotació pressupostària suficient per a desenvolupar mesures concretes i efectives contra les violències masclistes
 12. La igualtat material efectiva de les dones migrants i refugiades, així com el tancament dels CIE.
 13. Per una educació no sexista. Desenvolupament de la coeducació en valors no violents ni competitius. Treure a les Esglésies, a totes les religions, de l'àmbit públic, en particular de l'educació.
 14. Acabar amb la violència sexual, volem espais i relacions segures en què es respecti la voluntat i la llibertat de cada persona.
 15. El masclisme ha de sortir dels jutjats, estem contra la justícia patriarcal que protegeix els agressors i qüestiona a les víctimes.

La Revolució Feminista i la Revolució Social serà amb els meus companys o no serà.
8 de març de 2019, VAGA GENERAL.

Salut i anarkofeminismo.

Ho sento, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.