mar 262019
 

CGT: "Qui no entengui les motivacions que estan darrere d'aquesta Vaga General és perquè, segurament, formarà part del problema "

La Confederació General del Treball (CGT), que ha convocat per segon any consecutiu Vaga General de 24 hores en el Dia Internacional de la Dona Treballadora, mostra la seva satisfacció amb les dades de seguiment de la jornada, en la qual preveu   superar el suport de l'any passat quan 6.000.000 de persones la secundar.

La incidència de la vaga, que s'ha basat en quatre eixos fonamentals -laboral, de consum, de treball domèstic i de cures, recolzant-se activament la estudiantil- està sent molt alta, sobretot en sectors altament feminitzats com la educació, la sanitat i el telemarketing, amb un 75% de seguiment. CGT   ha subratllat com a novetat que aquest any s'ha produït un increment en el seguiment de la jornada de vaga a les indústries de l'metall i   similars, en la qual treballen principalment companys.

CGT ha tingut coneixement de vulneracions de el dret a la vaga, com en l'empresa aragonesa SARGA. Això mateix ja va passar a Andalusia a 2018, on CGT va denunciar a  dos consellers d'Ocupació per imposar serveis mínims abusius. CGT ha   declarat que en els pròxims dies denunciarà totes aquelles vulneracions de el dret a vaga de les que hagi tingut coneixement.

D'altra banda, són destacables els "Bicipiquetes" en ciutats com Madrid, Barcelona, Saragossa i Osca. en   Catalunya, la jornada de Vaga General ha tingut un increment de la participació en tots els sectors respecte a la de l'any passat. en aquest sentit, des de CGT consideren que el feminisme s'obre pas dins  dels centres de treball, denunciant la bretxa salarial i la violència estructural de sistema capitalista que pateixen especialment les dones.

L'organització rojinegra també destaca l'augment de l'seguiment en el sector educatiu, superant- el 30% a primària i sent gairebé massiu en l'ensenyament universitari. Pel que fa a l'seguiment al Metro de Barcelona, CGT el xifra en un 40% i fixa un 15% en autobusos.

en general, el transport públic a les   principals ciutats s'ha vist afectat per la Vaga General, com ha pogut comprovar-se amb els retards sobretot en autobusos i trens  de proximitat.

D'altra banda, CGT ha lamentat les càrregues policials que han tingut lloc a la ciutat de Valladolid, quan diversos piquets informatius han trobat traves per part de els cossos i forces de seguretat de l'Estat per realitzar la seva tasca. Les companyes que han resultat ferides han estat traslladades a un centre hospitalari per ser ateses per les contusions rebudes.

dones migrants, refugiades, detingut, precàries i assassinades: no estem totes

La CGT manifesta que continuarà lluitant per aconseguir una societat més justa i igualitària, fins que es canviïn les lleis i s'eradiquin totes les violències contra les dones. En aquest sentit, l'organització anarcosindicalista ha manifestat que el Moviment Feminista està més organitzat i coordinat que mai, estant totes les dones més unides que mai i disposades a tirar aquest patriarcat criminal.

salut.

Ho sento, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.