mar 072023
 

Actes de CGT a Barcelona en commemoració del centenari de l'assassinat de Salvador Segui, “El noi del Sucre” 1923-2023 pels pistolers de la patronal i la connivència de la burgesia catalana i els poders de l'estat

Salvador Seguí i Rubinat fue un militante anarcosindicalista, obrer i pintor des dels 12 anys. Seguidor de l'escola moderna de Ferrer i Guardia i autodidacta. Va participar activament a la vaga General del 1902, la constitució de Solidaritat Obrera a 1907, la Setmana Tràgica a 1909, el naixement de CNT, a 1915 va ser president del Sindicat de la Construcció de Barcelona, a 1918 se'l nomena Secretari General de la Confederació Regional del Treball de Catalunya, va participar en la creació dels sindicats únics de Ramo substituint els d'oficis, cosa que convertia els sindicats de ram en una arma poderosíssima a l'hora de plantejar reivindicacions davant la patronal. Va passar diverses vegades per la presó.

Home de diàleg, gran orador i polemista. Figura destacada a la fi vaga de la canadenca a 1919 al famós míting de plaça de bous de les Arenes on va convèncer la gent d'acceptar l'acord que aconseguia la jornada laboral de 8 hores.

Salvador Seguí tenia clar que per assolir l'emancipació de la classe treballadora i assolir una societat llibertària era fonamental una preparació prèvia basada en l'activitat sindical i en una educació integral de les persones.

El seu activisme sindical va fer que es convertís en el punt de mira de la burgesia catalana que va enviar el seu assassinat a les mans dels pistolers del Sindicat Lliure, a sou de la patronal, a la cruïlla del carrer Cadena amb Sant Rafael al barri del Raval de Barcelona 10 de març de 1923. Amb ell també va ser assassinat el company Francisco Comas “Paronas” que va morir 3 dies després.

Ho sento, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.