Celebrada la roda de premsa convocada per la CGT-UAB per explicar l’atac a la llibertat sindical per part del rectorat de la UAB.
A la roda de premsa s’han donat detalls de la imputació penal del professor Ermengol Gassiot, delegat sindical i secretari general de la CGT en un procediment on la UAB s’ha personat com acusació particular.
150 persones, majoritàriament professors/es i estudiants, expressen el seu rebuig a la imputació penal.
Avui a les 11:30 ha tingut lloc la roda de premsa convocada per la secció sindical de CGT a la UAB per explicar la situació derivada de la denúncia penal contra el professor de prehistòria Ermengol Gassiot, delegat sindical i secretari general de la CGT de Catalunya. A la roda de premsa hi ha participat, a banda de l’Ermengol:
Sònia Sánchez, professora de psicologia i delegada de la CGT-UAB
Jordi Estévez, director del departament de prehistòria
Mireia Bazaga, advocada i secretària de jurídica de la CGT de Catalunya
Tomás Ibáñez, ex-vicerrector de la UAB, catedràtic d’universitat jubilat i afiliat a la CGT.
Sònia Sánchez, que ha presentat la roda de premsa, ha exposat el cas (veure document adjunt). Entre d’altres punts ha ressaltat que la denúncia pressuposa punible l’activitat sindical de la CGT que, segons es fa constar en el sumari, s’insereix en un entramat amb d’altres organitzacions d’”ideologia revolucionària” que té per finalitat desestabilitzar la institució. És en el marc d’aquesta activitat política que s’indentifica a l’Ermengol Gassiot con una de les persones que la instiguen. També ha explicat que la denúncia s’estableix sobre un seguit de fets succeïts entre maig de 2012 i maig de 2013, amb un inici en una candidatura a rector de la UAB i un final en una ocupació del rectorat. Actualment en el sumari hi ha 27 persones. Més informació sobre el sumari aquí.
Jordi Estévez, en qualitat de director del departament de prehistòria, ha mostrat el ple suport a Ermengol Gassiot i ha denunciat les actuacions judicials de la universitat. Ha rebutjat també que siguin les vies punitives les que hagin de resoldre els debats i conflictes entorn els models d’universitat.
Ermengol Gassiot ha volgut remarcar que la denúncia, que afecta a moltes persones implicades en moviments universitaris, persegueix també la CGT per la resolució d’aquest sindicat en la defensa dels drets laborals dels treballadors/es universitàries, en contra les retallades i la mercantilització i en la denúncia de pràctiques de dubtosa legalitat d’alguns estaments. Ha explicat que no és casualitat que en el sumari consultat l’esment reiterat a CGT i a altres organitzacions (CAF, SEPC i CUP) provingui directament de les principals autoritats universitàries.
Tomás Ibáñez ha mostrat la seva més profunda preocupació per la deriva autoritària de les actuals administracions universitàries i, en concret, de la UAB. Ha senyalat que la denúncia actual, que persegueix unes pràctiques de lluita sindical i social, reprodueix esquemes propis del feixisme. En aquest sentit ha constatat que la situació actual constitueix un precedent molt preocupant de retrocés en les llibertats públiques.
SECCIÓ SINDICAL CGT UAB
Barcelona, a 5 de març de 2015
Fuente cgtcatalunya.cat
Sorry, the comment form is closed at this time.