abril 052023
 

PER QUÈ ORGANITZAR-NOS EN SECCIONS SINDICALS A LES ESCOLES I INSTITUTS? Preguntes freqüents

QUÈ ÉS UNA SECCIÓ SINDICAL?

Doncs una cosa ben senzilla i més vella que la nana. Una secció Sindical és el fonament de l’autoorganització i col·laboració de les persones a la feina: és l’assemblea estable dels treballadors i treballadores d’un sindicat al lloc de treball.

Una vegada autoorganitzats tindrem autonomia d’actuació.

I PER QUÈ AFILIAR-NOS A UN SINDICAT?

Doncs perquè els sindicats són organitzacions estables. De manera recíproca vosaltres establireu vincles de solidaritat amb la resta del sindicat i a la inversa.

I LES ASSEMBLEES DE CENTRE?

També són molt vàlides, però la realitat és que funcionen com un suflé i no són gens estables. Seria òptim que fossin compostes per tots els treballadors de cada centre i que aquests fossin afiliats als respectius sindicats organitzats alhora en seccions sindicals. A més, el Calamitós i els seus relacionats hi poden «treure el cap» per inhibir-hi la participació real.

TENIM MOLTS EVENTUALS I INTERINS. LA DIRECCIÓ NO PRENDRÀ REPRESÀLIES?

La Secció Sindical és interna dels i les treballadores. La Direcció no n’ha de fer res al respecte.

Només quan ens interessi comunicarem via registre d’Entrada als Departaments de Treball i Educació de la Generalitat[Ajuntament si és municipal] amb un únic Delegat públic com a interlocutor (també ens pot interessar que d’altres noms hi constin com a càrrecs de la mateixa perquè siguin a l’empar de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical) la constitució de la Secció Sindical. També via Registre d’Entrada al centre de treball [ATENCIÓ, si és un centre privat aquesta comunicació es farà per Burofax].

Evidentment en aquesta comunicació no ha d’haver el nom de cap persona eventual o interina, sinó les «millor protegides contractualment».

A més, el «no saber» quanta gent hi ha al darrera neguiteja molt als Directors.

I QUÈ PASSA?

Doncs que només saber que tenen un sindicat a dins inhibeix en gran mesura les potencials conductes tiranes de les Direccions.

Una Secció Sindical no són els Delegats alliberats que circulen de centre en centre, com comercials, sinó treballadores i treballadors a la trinxera estant, implicats i organitzats que en qualsevol moment poden muntar una Concentració amb banderes atiant les vergonyes més fosques, fins llavors impunes. Sempre amb el suport solidari de la resta de companys i companyes del sindicat que treballen en altres sectors.

I QUÈ PODEM FER?

Això ho decidiu vosaltres. És la vostra autonomia:

  • Recollir les vostres demandes.

  • Fer-les arribar a Direcció oralment i per escrit. També a la Generalitat o l’organisme gestor corresponent.

  • Demanar reunions amb Direcció per fer-los arribar les vostres reivindicacions i negociar-les (horaris, instal·lacions, prevenció de riscos, renovació dels i les treballadores per anul·lar el Decret de Plantilles i direccions…).

  • Realitzar les Denúncies que considereu.

  • Informar els i les treballadores del centre, a les famílies, a la població.

RECORDEU QUE NO SOU REPRESENTANTS ELECTES DE NINGÚ SINÓ QUE US REPRESENTEU A VOSALTRES MATEIXES I MATEIXOS.

QUE SEMPRE TINDREU EL SUPORT DEL LA RESTA DE COMPANYES I COMPANYS DEL SINDICAT.

IMAGINACIÓ ASSEMBLEÀRIA AL PODER !!

MÉS DUBTES?

Veniu al local i us ho acabem d’explicar:

Ronda d’Orient, 6 ; Mollet del Vallès.

(Davant de l’estació de tren Mollet-Sant Fost)

Ho sento, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.