Treballar sense contracte a la UAB

plaza_civica_uabDes de principis de mes diversos professors/es s’han adreçat a delegats/des sindicals de la Confederació General del Treball (CGT), al Comitè d’empresa i a l’Àrea de Personal de la UAB davant del fet que encara no havien renovat el seu contracte que havia expirat el passat 31 d’agost. Des de la CGT hem pogut comprovar que aquesta situació afectava de manera general al col·lectiu de professors/es que el curs passat tenien un contracte d’investigador/a postdoctoral (denunciat pel comitè d’empresa judicialment com a contracte il·lícit) i, possiblement també de manera molt general, al professorat associat.

Davant la manca de respostes de l’Àrea de Personal de la UAB ales consultes de les persones afectades i després de comprovar la setmana passada i aquest dilluns que hi ha professors/es sense contracte fent classe a la UAB, des de la CGT hem optat per posar els fets en coneixement a la Inspecció de Treball de Guàrdia avui mateix. La denúncia ha estat admesa a tràmit i Inspecció de Treball ens ha citat a les parts pel proper divendres, tot requerint a la UAB que justifiqui la situació contractual del professorat postdoctoral i associat.

A l’espera de definir responsabilitats, desitgem que aquesta mesura sigui suficient per a corregir la situació actual que deixa en una situació de la més absoluta incertesa laboral a centenars de professors de la UAB i que, inevitablement, malmet la qualitat del servei públic que se suposa que és la universitat.

Restem a la vostra disposició per a que ens feu arribar situacions similars de què tingueu coneixement.

Tant bon punt tinguem més informació, us n’informarem.

Secció sindical de CGT a la UAB
Dilluns 08 de setembre

——————————————————————————————————–

La UAB demana endarrerir la vista a Inspecció de Treball pel cas del professorat sense contracte

Com ja hem anat informat, arrel de la denúncia presentada per la secció sindical de CGT a la UAB després de detectar que un important nombre de professors/es contractats no havien firmat el seu contracte, Inspecció de Treball va citar a la Universitat Autònoma de Barcelona per a que aclarís la situació aquest divendres a les 12h. Quan avui la CGT hem assistit a Inspecció de Treball, la inspectora ens ha informat que la UAB havia demanat un aplaçament de la compareixença adduïnt que la persona competent al respecte feia pont avui 12 de setembre. Amb aquest motiu, la vista s’ha traslladat al dilluns de ls propera setmana, a les 13:30 h.

Lamentem no poder facilitar més informació al gran nombre de professors i professores de la UAB que s’han vist afectats/des per aquesta desagradable situació, una part dels quals, segons sembla, encara no ha signat el seu contracte. La nostra intenció era poder clarificar avui la problemàtica i, així, concloure la situació d’incertesa en relació a la seva situació i condicions laborals que una part rellevant del PDI laboral de la UAB ha patit i està patint.

Aprofitem tambe per comentar que, segons el calendari acadèmic del curs 2014-2015 aprovat pel Consell de Govern (i que podeu consultar en aquest enllaç), avui 12 de setembre és un dia laborable. De fet, avui hi ha hagut activitats docents a diferents facultats de la UAB i el PAS ha estat treballant. No obstant, sembla que la Gerència ha preferit fer un dia extra de vacances i endarrerir uns dies la resolució del problema del professorat sense contracte a la UAB.

Bellaterra, 12 de setembre de 2014

Esta entrada fue publicada en CGT, Economia, Educació, Sindical, Universitats, UOC. Guarda el enlace permanente.