octubre 092016
 

NO TTIP acte CGT VOL'anomenat Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP en anglès), que pretenen signar entre la Unió Europea i els EUA, i l'Acord Econòmic i Comercial Global (CETA en anglès), entre la Unió Europea i Canadà, són dos “acords” que intenten colar-nos en secret i volent passar desapercebuts, però que transformarien totalment la nostra realitat com a treballadors i treballadores, i com a ciutadans en les nostres societats.

aquests dos “acords” pretenen equiparar els marcs jurídics de tots dos costats de l'Atlàntic a les lleis que prioritzen el lucre i el robatori per part de les multinacionals i grans corporacions econòmiques, amb la col·laboració còmplice d'estats, governs, intermediaris, empreses i altres paràsits del sistema capitalista.

Aquests acords que signarien entre ells, però que en primer lloc ens afecten a nosaltres i nosaltres, la classe treballadora, són una escomesa per perfilar el nou panorama que pretenen instaurar, pretenent argumentar amb la gran mentida del “creixement econòmic” i la “competitivitat”. A més de tots els àmbits que afecten aquests tractats, com l'ecològic, el sanitari, l'agrari, el jurídic, el polític, l'educació, etc., posa la seva mira òbviament en el sistema productiu, en el món laboral. Si el camí a seguir és el model laboral ianqui, la tenim clara.

Atac als drets laborals

Pel que fa als drets laborals i sindicals, cal tenir en compte que una harmonització podria resultar en la igualació a la baixa. A Estats Units els drets laborals i sindicals brillen per la seva absència, mentre que a la Unió Europea per ara estan garantits, però no harmonitzats, almenys formalment.

Els EUA només ha signat dos dels vuit convenis de l'Organització Internacional del Treball (OIT), els contraris al treball infantil i al treball esclau, però no els que es refereixen a la negociació col·lectiva o al dret d'organització i associació. Tampoc ha ratificat el Pacte Internacional de Drets Econòmics (inclosos els laborals, sindicals i de salut), socials i culturals, adoptat per l'Assemblea General de les Nacions Unides. Als EUA es donen "facilitats per treballar" (disponibilitat per a l'ocupació o ocupabilitat), en lloc de treball. S'ha implantat l'anomenat workfare, l'acceptació de qualsevol treball sota pressió per part dels aturats (des d'una visió neoliberal es responsabilitza els aturats de la seva pròpia situació, i no al context socioeconòmic que produeix atur, pobresa i desigualtat), que també s'anomena paradoxalment dret a treballar (dret a treballar). No està establert el salari mínim, ni la seguretat i la salut en el centre de treball.

A més de tots els àmbits que afecten aquests tractats, nosaltres remarquem l'atac directe que signifiquen als nostres drets com a treballadors i treballadores, ja bastant colpejats des de fa anys, però comptant que encara seguim lluitant i reivindicant un món de persones iguals i lliures, sense banderes ni fronteres, sense amos ni esclaus.

Accions contra el TTIP i el CETA

Per tot això des de la CGT del Vallès Oriental convoquem i informem sobre les accions contra el TTIP i el CETA que realitzarem aquest proper dijous 13 d'octubre a Mollet del Vallès, amb taules informatives al matí i la tarda, informant sobre el significat i abast d'aquests tractats, i com afectarien les nostres vides i la del planeta en el seu conjunt. així mateix, el dissabte 15 d'octubre s'ha convocat una jornada internacional de lluita contra el TTIP a tot Europa, a la qual ens sumem amb la projecció d'un vídeo documental explicatiu i la xerrada debat posterior, a La Marineta, dissabte 15 d'octubre a les 18h.

Des de la CGT Vallès Oriental denunciem i li diem NO a aquests acords capitalistes amb l'únic objectiu desarticular totalment a la classe treballadora per imposar un mercat laboral d'esclaus a preu de saldo i sense cap tipus de drets.

NO a l'TTIP, CETA i altres tractats de lliure comerç!!

 

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
pèrdua: 93 593 1545 / 625 373332
e-mail: cgt.mollet.vo@gmail.com
web / Facebook / refilo

 

Ho sento, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.