juliol 182016
 

indomablesEn el marc de les Jornades 80è aniversari de la Revolució Social, és dimarts 19 de juliol a les 18:00 h, al Centre Cívic Can Borrell, tenim la presentació de l'exposició «dones Lliures», i la projecció de l'documental «indomables: una història de dones lliures». A continuació reproduïm la presentació de la pel·lícula.

“Dones Lliures va ser una organització autònoma, aliena a les estructures de qualsevol òrgan de el moviment llibertari. Sense renunciar a les seves arrels anarquistes van practicar un feminisme obrer. Es van marcar com a objectiu preparar les dones per poder participar en primera persona en la revolució llibertària. és a dir, volien formar les dones, que patien unes taxes d'analfabetisme elevades i atreure-a el moviment llibertari. Van haver de lluitar contra una cultura de profundes arrels catòlica i, el més dolorós, contra la indiferència quan no menyspreu dels seus companys i companyes llibertàries. Tot i arribar a comptar amb més de 20.000 afiliades només a la zona republicana, mai van ser admeses com a part integrant de el Consell General de el Moviment Llibertari. Amb aquest documental hem intentat esbrinar què pensaven, quin era el seu plantejament polític i com van desenvolupar la seva tasca.

Per aconseguir-ho ens hem entrevistat amb dos protagonistes directes d'aquesta història, Conchita Liaño i Sara Berenguer. Les dues van prendre part activa i en primera línia en els gloriosos dies de Juliol de l' 36. Totes dues amb un bagatge polític i humà considerable.”

Esteu totes i tots convidats els i aquest dimarts a Can Borrell!

CGT Vallès Oriental

 

quan: dimarts 19 de juliol, 18:00 h
on: centre Cívic Can Borrell, Avinguda de Rivoli, 38, Mollet del Vallès

Ho sento, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.