Dic 252011
 

 23/12/11 EL PUNT AVUI – Barcelona – Xavier Alegret

La multinacional italiana Piaggio, propietària de la marca catalana Derbi, es va comprometre ahir dia 22 amb el govern a donar continuïtat a la fàbrica de Derbi de Martorelles dins de l’activitat del grup, segons van explicar fonts de la conselleria d’Empresa i Ocupació. Aquest compromís, que s’ha d’acabar de concretar, es produeix nou mesos després que Piaggio anunciés la seva intenció de tancar la planta de Martorelles, i un mes i mig després que el comitè d’empresa denunciés que ho faria efectiu el juny del 2012, data en què s’acabava el calendari laboral.
El director general d’Indústria, Joan Sureda, va tancar ahir aquest compromís en una reunió a Barcelona amb una representació de Piaggio, a la qual no va assistir Roberto Colaninno, conseller delegat del grup, i amb qui Sureda, en diverses reunions els últims mesos, ha anat treballant l’acord.
La incògnita ara és el paper que tindrà la fàbrica catalana dins el grup, que s’ha de concretar tant amb el govern com amb el comitè d’empresa, que ahir al vespre no tenia coneixement d’aquesta notícia. Podria continuar fabricant motos però el més probable és que faci components. Tampoc van concretar si continuaria tota la plantilla, d’uns 200 treballadors, o s’haurien de fer ajustaments.
La situació del sector del motor és molt negativa. Ahir mateix, els sindicats van denunciar que el fabricant de components Catensa, té la intenció de tancar la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda i ha presentat un ERO per als seus 88 empleats.

* Notícia extreta del diari El Punt Avui

www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/488949-piaggio-es-compromet-a-continuar-a-martorelles.html

Subir

Sorry, the comment form is closed at this time.