Ago 112021
 

COMUNICAT :
SOBRE L’ESTABILITZACIÓ DEL PERSONAL INTERÍ
CONTRACTAT EN FRAU DE LLEI PER L’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA:

Considerem que sobretot al món municipal i provincial hi ha un volum molt important de persones interines que en el seu moment van ser endollades «a dit» per les «forces vives» del moment al poder. Aquí ens preocupa la cosa.

D’altres hi van accedir mitjançant bosses més objectives, amb estudis i experiència adequats.

Tanmateix també s’esdevé un important decalatge agreujant en llargs interinatges que ara es publiquen com a places a les quals les persones que les han ocupades estructuralment, i hi han demostrat la seva vàlua, ja no hi podran opositar per la titulació exigida.

Ha estat l’Administració la responsable d’aquesta irregularitat i negligència contractual que afectarà directament l’estabilitat laboral de prop d’un milió de persones i indirectament les seves famílies i fills. Potser quatre milions de persones.

Amb 50 anys, càrregues familiars i maduresa mental no es té ni el temps ni la frescor mental per «empollar» oposicions que als 23 anys. Especialment quan per llei aquestes places havien d’haver estat ofertes a aquestes mateixes persones 27 anys enrere.

No es tracta de regularitzar places sinó persones víctimes de la incompetència de l’Estat, Diputacions, Ajuntaments i Comunitats Autònomes.

No es tracta de vetar l’accés a la Funció Pública de cap jove, sinó de garantir l’estabilitat de les persones interines que fa anys que ocupen places estructurals en frau de llei per la pròpia Administració responsable. Es tracta que les persones que hi són no es vegin abocades al carrer i s’hi quedin. Sobradament han demostrat la seva vàlua. L’Estatut Bàsic de la Funció Pública permet aquesta regularització, que no hauria de ser com a Funcionariat Propietari de plaça, però sí com a personal fixe indefinit a extingir un cop s’hagi jubilat. I en endavant l’Administració Pública complint les seves pròpies lleis, és clar, que per això la tenim.

Segurament també caldria ponderar la qualitat de l’experiència demostrada versus la qualitat real del model de les proves i tribunals opositors. I l’objectivitat i transparència dels organismes públics convocats. QUE JA ENS CONEIXEM.

SECCIÓ SINDICAL DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DEL VALLÈS ORIENTAL
(Mestres, professorxs, estudiants, famílies, educadorxs i treballadorxs del sector social)

Mollet del Vallès, 10 d’agost del 2021

Abr 252021
 

Hay que exigir que se reparta el trabajo y la riqueza

El 1º de Mayo siempre ha de ser un día reivindicativo y de lucha como garantía de los derechosal trabajo digno; a una jornada laboral que posibilite conciliar el trabajo con la vida; a un salario y prestaciones sociales suficientes, bien cuando se tiene empleo y también cuando no se tiene, mediante una Renta Básica de las Iguales; a pensiones adecuadas para vivir con dignidad, para luchar contra las reformas laborales, los desahucios o las leyes mordaza.

Leer más
Mar 232021
 

El pasado Viernes 26 de febrero, fallecia en accidente de trabajo nuestro compañero Julian. El Comité de Empresa de Ramcon queremos manifestar nuestra condoloncias a la familia y amigos/as de nuestro compañero. A la espera del cierre de la investigación judicial queremos manifestar las siguientes consideraciones:

Ya denunciamos en el pasado mes de Noviembre, y fue uno de los motivos que nos llevó a convocar HUELGA INDEFENIDA la NO constitución del Comité de Salud Laboral. Consideramos, que la constitución del mismo podría haber evitado este tipo de accidentes, de la misma manera que denunciamos la ausencia de EPI’s.

Leer más
Feb 232021
 

A la comarca ens estem trobant situacions de dones (sector ben feminitzat) treballadores precàries del sector social que per mantenir la feina deixen els seus fills sense escolaritzar per evitar que es puguin contagiar del virus a l’escola o l’institut.

El testimoni d’un jove sense escolaritzar aquest curs és demolidor:

Leer más
Nov 272020
 

Comunicado del Comité de empresa:

Ramcon Huelga Indefinida

Como ya sabéis, la empresa Ramcon entró el 1 de abril en la limpieza de los centros municipales de Mollet. Desde que entró, estamos pasando por situaciones asombrosas, no nos respetan como Comité de empresa y sancionan a trabajadores basándose sólo en rumores o porque parece ser que han dicho o que han dejado de decir, sin investigar la veracidad de los hechos. Pues bien, hasta aquí hemos llegado.

Leer más
Sep 102020
 
Campo de Refugiados de Moria

Desde la Confederación General del Trabajo queremos mostrar nuestro total apoyo y solidaridad con  todas las personas refugiadas de Moria, en la isla griega de Lesbos, que han tenido que ser evacuadas como consecuencia de los  incendios que han destruido  el Campo de Refugiados donde malvivían desde que su llegada a la isla tras huir de  sus países de origen.

Continue reading »
Ago 152020
 
Descargar archivo
Descargar
archivo

(El model per treballadorxs de la funció pública és personal i es pot adreçar fins i tot a a diversos destinataris diferents amb diferents numeracions de registre: Direcció del centre, Serveis Territorials, Departament de la Generalitat i Ministerio.

El model per les empreses privades és més prudent realitzar-lo a nom de la Secció Sindical o del Sindicat).

Salut i seguretat laboral!!!

Jul 302020
 

Comunicat de premsa: COLAPSO en el Instituto Nacional de la Seguridad Social. No se paga el IMV, sufren retrasos las nuevas pensiones y resto de prestaciones. Denúnciamos la situación de todas las oficinas en el Vallès Oriental, especialmente de la de Mollet del Vallès

El Ingreso Mínimo Vital (IMV) no se está pagando. Ya dijimos cuando se implantó, que no podía ser una chapuza pero por desgracia hemos acertado. Sólo se han pagado aquellos que ya tenían unas prestaciones que han sido sustituidos por éste automáticamente. Pero de las solicitudes que se están presentando, más de 500.000, no se están pudiendo tramitar nada más que una irrisoria cantidad, sólo se han reconocido unas 100 IMV en todo el país, sí sólo unas 100. Según las primeras declaraciones del gobierno se iban a pagar antes de Septiembre, ahora declaran que se empezaran a pagar en Septiembre, lo que de nuevo seguimos poniendo en duda desde la CGT.

Leer más
Jul 222020
 

Aquest cop ens concentrarem davant la seu de Ramcon.

El pròxim dijous 23 de Juliol, a les 17.30h, la CGT del Vallès Oriental ens tornarem a concentrar davant la seu de l’empresa Ramcon ( 2 de maig 66 ) a Mollet del Vallès. Passades unes setmanes des de l’acomiadament de la nostra companya per participar d’una entrevista a petició del canal Vallès Visió, volem denunciar que l’empresa es tanca en banda a negociar la readmissió de la nostra companya.

Davant les actituds dictatorials dels propietaris d’aquesta empresa ens veiem en l’obligació de continuar amb les mobilitzacions en suport de la Isabel. Informem a tothom que no ens aturarem fins que la Isabel torni al seu lloc de treball. En aquest sentit, volem destacar que a la primera concentració hi van assistir més d’un centenar de persones.

Secretaria de Comunicació CGT Vallès Oriental

Jun 022020
 
Descargar pdf

Hoy 02 de Junio la empresa Ramcon S.A ha comunicado el despido de nuestra compañera Isabel, miembra activa de nuestra sección sindical, El motivo de dicho despido es una entrevista que la compañera concedió a la televisión Vallès Visió tras ponerse este medio en contacto con nuestra compañera. Desde este sindicato queremos denunciar a la empresa y al Ayuntamiento como ejecutores de un claro ejemplo de REPRESIÓN SINDICAL.

Leer más
May 212020
 

COMUNICAT:
SECCIÓ SINDICAL DE LA COMUNITAT EDUCATIVA

Sense fer cap valoració retrospctiva en relació a les disposicions preses pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en relació al tancament dels centres educatius i la docència a distància, ja arribarà el moment de fer-ho, manifestem que les instruccions del Conseller Josep Bargalló i el Ple del Govern de la Generalitat de Catalunya indicant la reobertura dels mateixos és una negligència molt greu que posarà en perill la vida de l’alumnat i el personal treballador, reoxigenant la potencialitat de reactivació de la pandèmia i la difusió del contagi cap a d’altres companys, adults, pares, mares germanes.

Leer más
Abr 202020
 

TREBALLAR PER VIURE O VIURE PER TREBALLAR?

El dia 28 d’abril es celebra el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball.

Des de CGT hem volgut dedicar aquest any a reivindicar l’aplicació immediata per part de Govern del Reial Decret 1698/2011, de 18 de novembre, sobre coeficients reductors de l’edat mínima de jubilació.

Leer más
Abr 172020
 

Después de la denuncia interpuesta ante inspección de trabajo por la sección sindical CGT de Instituto Grifols debido al incumplimiento de medidas preventivas contra el COVID 19, la inspección de trabajo nos notificó ayer, día 16 de abril, la resolución y requerimientos que le hace a la empresa.

Leer más
Abr 052020
 

La Sección Sindical CGT de Instituto Grifols de Parets del Vallés hemos denunciado a la empresa ante Inspección de Trabajo por poner en riesgo la salud de las personas trabajadoras.

No creemos que Grifols esté actuando adecuadamente con las acciones que está llevando a cabo desde que empezó toda esta situación derivada de la pandemia por coronavirus.

Leer más
Mar 292020
 

La pandemia del Covid-19 en nuestro país ha conllevado la adopción de determinadas medidas que están generando perjuicios a los trabajadores y trabajadoras, comenzando con las situaciones de riesgo para su propia salud y sobre todo para la salud pública del conjunto de la ciudadanía que conlleva la realización de la prestación laboral en determinados puestos de trabajo y la falta de medidas preventivas adoptadas por los empresarios.

Leer más