Demandes i judicis d’alguns dels nostres companys acomiadats a Oberta UOC Publishing

justicia laboral

Com potser tothom sap, alguns dels quatre companys/es acomiadats al febrer d’enguany, van interpossar demandes contra l’empresa per considerar injustas aquestes mesures.

Dos dels judicis estaven previstos per aquesta setmana (dimarts 17 i dijous 19), peró s’han anulat per l’acord previ entre les parts.

L’acord per no arribar al judici va passar pel reconeixement de millors condicions econòmiques dels acomiadaments. Tot i que la sortida millor hauria estat la readmissió dels nostres companys i companyes, el significat del tot plegat és que no cal resignar-se i acceptar sense remei el discurs monòton amb el que volen justificar els acomiadaments.

Davant aquesta situació (si mai es torna a repetir), algú va dir que calia parlar-ne amb familiars i amics i no patir en silenci. Peró també cal estar preparats, saber que es té dret a la presència dels representants dels treballadors per assistir legalment als companys/es (com va ocurrir als passats acomiadaments), saber que es pot recurrir a una via legal per a evitar-los o, al menys, per a millorar les indemnitzacions que ens pretenda pagar l’empresa, que de segur no seran les més justes per donar una sortida digna als treballadors afectats.

La realitat que estem vivint a Oberta UOC Publishing (Grup UOC) són les pressions constants a tots els nivells, el treball multifuncional com a norma per fer qualsevol cosa i a qualsevol preu, l’entrada i sortida de treballadors temporals, la incertesa en relació als materials de reglada UOC que sempre s’han treballat i representaven més del 85% de la facturació, els nous projectes que es volen vendre peró que encara no terminen de néixer i trobar mercat… A vegades, sembla una lleu sensació de caos conseqüència d’alguna tempesta d’idees.

Als companys/es que han millorat mitjançant un acord judicial les condicions econòmiques dels seus acomiadaments, dir-vos que continuem creient que la readmissió era l’objectiu principal, perqué preservar els llocs de treball i expandir l’ocupació es un objectiu social fundamental. Tot i així, una sortida més digna és un assoliment aconseguit.

Carlos Lavatelli
delegat CGT

Esta entrada fue publicada en Oberta, Sindical, UOC. Guarda el enlace permanente.