Mar 112016
 

KURDISTAN: CONFEDERALISME DEMOCRÀTIC
Vídeo debat i xerrada sobre la lluita del poble kurd,
a càrrec de la Plataforma Azadí
Exposició fotogràfica: “Per a que la llibertat no sigui només un desig”
(del 14 al 18 de març)

Divendres 18 de març de 2016, a les 18.00h

Vídeo-documentals:

«Honorança a Sakine, Fidan i Leyla» (2013)
Sobre l’assasinat, a París, de tres activistes kurdes: Sakine Cansiz, Fidan Dogan i Leyla Söyleme, el 9 de gener de 2013.

“Rojava Democracia sense estat” (2015)
L’experiència de les milicies de dones a Rojava, el Kurdistan sirià, relatat per elles mateixes.

Coincidint amb el Newroz (any nou kurd), realitzem aquestes activitats en solidaritat amb la lluita kurda per la construcció d’un Kurdistan confederal sense l’opressió de cap estat. En aquests moments en què estan sent assetjades per tots els fronts, pel DAESH (el feixista estat islàmic) com a enemic comú, però també amb els continus atacs militars del també feixista estat de Turquia (candidat a nou membre de la Unió Europea). Kobanê és un símbol de la resistència contra les forces gihadistes enmig de la destrucció de Síria. Tanmateix, Rojava va despertar l’interès internacional pel seu projecte de confederalisme democràtic, amb la construcció d’una estructura sociopolítica horitzontal, organitzada en milers de comunes, assemblees locals i consells territorials autònoms, com a base d’un projecte revolucionari que compta amb una àmplia base de suport social.

Aquesta revolució i la lluita de les milicianes kurdes també significa el trencament amb les estructures patriarcals de dominació i l’alliberament de la dona, que manté un rol paritari en la defensa, educació i càrrecs d’organització territorial. La dona pren un rol relevant en l’organització de la societat des de les seves bases. El procés revolucionari del poble kurd ha derivat en la consecució d’aquest nou model polític i econòmic, inspirat en l’ecologia social i el municipalisme llibertari, model de un nou concepte de revolució i de contrucció de la llibertat social col·lectiva.

Amunt les que lluiten!!

CGT Vallès Oriental

Sorry, the comment form is closed at this time.