El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sentència de nou a favor de la Plantilla de Mecaplast Ibèrica (Anoia) - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sentència de nou a favor de la Plantilla de Mecaplast Ibèrica (Anoia)
Comunicat de la Federació Comarcal de CGT a l’Anoia
dimecres 26 de novembre de 2014 / Comunicació / Visites: 313
Menéame

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sentència de nou a favor de la Plantilla de Mecaplast Ibèrica (Anoia)

Companys i Companyes, la ineptitud de la Direcció de Mecaplast no té límits, la sentència condemna a reposar directament al SPEE, l’import de les prestacions d’atur percebudes pels treballadors, a més de cobrir els honoraris de la lletrada impugnant. Cap recurs de cassació? si! però dipositant una pasta a l’oficina del Banc de Santander.

Fem un breu resum i adjuntem sentència.

La Direcció de Mecaplast comunico de nou al Comitè majoritàriament representat per CGT, la suspensió a tota la Plantilla dels contractes que comprenia 73 dies durant el període de 13 mesos compresos entre desembre-2012 i desembre 2013, ambdós inclosos.

Des del 9-1-2013 l’empresa va anar acordant successives desafectacions parcials de part dels treballadors en relació amb el calendari inicial.

A la fi de 2012 i principis del 2013 l’empresa va realitzar 1167 contractes a través d’Empreses de Treball Temporal (ETT), també es van realitzar 1781 hores extres. Per aquest motiu la sentència qualifica d’incoherent la mesura per part de la direcció per suspendre contractes propis i Contractar aliens.

CGT L’Anoia

>>> Sentència TSJC de condemna a Mecaplast(Anoia) per prestamisme laboral amb ETT´s:

Federació comarcal CGT Anoia.

Més informació:

- PÀGINA FACEBOOK CGT ANOIA

- TWITTER CGT ANOIA

- PÀGINA FACEBOOK CGT MECAPLAST

- TWITTER CGT MECAPLAST


El TSJC condemna Mecaplast per haver contractat per ETT durant un ERO temporal

LA POBLA DE CLARAMUNT | REDACCIÓ Xarxa.Penedès.cat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència que ja va dictar el passat 15 d’abril el Jutjat Social número 12 de Barcelona contra Mecaplast. Això significa que condemna l’empresa per prestamisme laboral perquè va contractar treballadors d’ETT mentre aplicava un ERO temporal a la plantilla de la fàbrica de la Pobla de Claramunt (que està formada per 331 treballadors).

El sindicat CGT havia denunciat la decisió de l’empresa, a través de quatre de les seves afiliades, i els jutjats els van donar la raó. Però la direcció de Mecaplast va recórrer la sentència condemnatòria. Finalment, el TSJC confirma la condemna perquè considera que és incoherent suspendre la contractació de treballadors propis i contractar-ne d’externs.

Si l’empresa vol evitar pagar la multa, haurà de fer un recurs de casació, que econòmicament és molt costós.

Contractació per ETT mentre aplica ERO

L’empresa Mecaplast va imposar un ERO (expedient de regulació d’ocupació) temporal a la plantilla de la fàbrica que té a la Pobla de Claramunt entre el mes de desembre de 2012 i el mes de desembre 2013. A la pràctica, el gruix de dies que no va fer treballar la plantilla es van concentrar entre el desembre de 2012 i el març de 2013.

Però algunes afiliades de la CGT (i que formaven part del Comitè d’Empresa) van presentar una demanda contra l’aplicació d’aquest ERO. El motiu: que durant el període en què van aplicar l’ERO, l’empresa va contractar treballadors de manera temporal a través d’ETT. En concret, van ser 1.167 contractes (la majoria dels quals d’un dia o pocs dies) per 132 treballadors

A més, durant el període de la suspensió temporal de feina per la plantilla, es van fer 1.781 hores extres, algunes de les quals treballades pel personal contractat per un o pocs dies a través d’ETT.

Condemna

El TSJC no només dóna la raó a les demandants, sinó que a més obliga la direcció de Mecaplast a pagar el següent: abonar als treballadors de la plantilla les quantitats que van deixar de percebre en concepte de salari els dies que van estar afectats per la suspensió temporal dels contractes; abonar al SPEE (Servicio Público de Empleo Estatal) l’import per les prestacions d’atur que van rebre els treballadors de la plantilla els dies que els van imposar l’ERO, i a cobrir els honoraris de l’advocada impugnant, que pugen a 1.000 euros.

>> Aquí es pot consultar la sentència sencera: Sentència del TSJC sobre Mecaplast

http://xarxapenedes.cat/el-tsjc-condemnaa-mecaplast-per-haver-contractat-per-ett-durant-un-ero-temporal/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  6. Formulari d’afiliació (beta)
  7. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  8. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  9. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid