CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ámbit: Acció Sindical

Acció Sindical

Publiquem les tarifes per a treballadores autònomes

La Coordinadora de Treballadores Autònomes de la Confederació General del Treball (CGT) publica per primera vegada un tarifari de referència per a les treballadores per compte propi, unes tarifes que serveixen de referència a l’hora d’establir el preu mínim per treball fet.

Llegir més »
Acció Sindical

8M: Vaga General Feminista

Aquest  proper 8 de març de 2024, la CGT seguint els acords de congrés, convoca vaga general a tota Catalunya i a tots els sectors.

En breus actualitzem tota la informació per a  difusió de la vaga als centres de treball i carrers i dubtes jurídics.

Llegir més »
Acció Sindical

CGT convoquem vaga parcial a Parcs i Jardins en resposta a la imposició del torn de tarda per part de la direcció

L’Institut Municipal de Parcs i Jardins ha anunciat a la plantilla que implantarà un torn de tarda als treballadors i treballadores del col·lectiu d’oficis per regar l’arbrat de Barcelona, aplicant l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors (ET), fent així una modificació substancial de condicions de treball. En resposta a aquest “atac dràstic, sense consens i amb el rebuig majoritari de la plantilla”, la CGT ha convocat una vaga parcial els dies 14, 16 al matí i el 19 de febrer de 12 a 17.30 hores.

Llegir més »
Acció Sindical

Neix la Coordinadora Sindical del Videojoc de la CGT

Aquesta coordinadora neix amb l’objectiu d’atendre les necessitats específiques del sector i lluitar per una millora conjunta de les condicions laborals de tots els i les treballadores del videojoc. El dijous 25 de gener es va presentar CSVI, la Coordinadora Sindical del Videojoc de la CGT, a la Málaga Jam.

Què ésCSVI?

Llegir més »
Acció Sindical

La CGT bat rècords i supera les 21.750 afiliacions a Catalunya

La Confederació General del Treball (CGT) marca un nou rècord històric a Catalunya i tanca l’any 2023 amb 4.022 noves afiliacions. Amb elles ja són 21.758 persones les que han decidit organitzar-se a CGT Catalunya, que es consolida com a tercera força sindical i la que més mobilitzacions convoca.

Llegir més »
Acció Sindical

Vaga a sanitat: Tombem el preacord!

La CGT, Intersindical, CATAC-CTS, Som Sanitat i Som Intersindical mostrem el nostre rebuig unànime davant la signatura de la Mesa Sectorial de Negociació de l’Institut Català de la Salut, del preacord per part d’UGT, Metges de Catalunya, CCOO i SATSE, sobre condicions de treball del personal estatutari.

Llegir més »
Acció Sindical

5 drets laborals intocables durant una vaga

Davant d’una convocatòria de vaga poden sorgir molts dubtes sobre els drets que tenim com a treballadores. Preguntes -amb respostes- freqüents que poden ser d’utilitat a l’hora d’escalar un conflicte a l’empresa.

1. He de preavisar al meu cap que faig vaga?

No, el dret de vaga és un dret fonamental i el podem exercir lliurement. Només en el cas que haguem de fer serveis mínims veurem limitat aquest dret. Encara que hagis dit que no faràs vaga, pots fer-la el dia que estigui convocada.

Llegir més »
Acció Sindical

5 derechos laborales intocables durante una huelga

Ante una convocatoria de huelga, pueden surgir muchas dudas sobre los derechos que tenemos como trabajadoras. Preguntas -con respuestas- frecuentes que pueden ser de utilidad a la hora de escalar un conflicto en la empresa.

1. ¿Tengo que preavisar a mi jefe que hago huelga?

Llegir més »
Acció Sindical

Es crea la Coordinadora de Treballadores Autònomes

Aquest dilluns 6 de novembre s’ha presentat la Coordinadora de Treballadores Autònomes de CGT Catalunya. Es tracta d’una nova estructura que s’ha creat dins del sindicat per tal d’agrupar i vehicular les reivindicacions específiques d’aquest col·lectiu.

Llegir més »
Acció Sindical

Presentació de la Mesa de Pensionistes

Des d’aquesta taula de pensionistes sindicades entenem que no és una lluita que hem de dur només les persones que actualment ho som, sinó que és imprescindible que totes aquelles que ara estan en actiu en els centres de treball, fàbriques i seccions sindicals tinguem clar que el dret a una prestació de pensió està totalment lligat al treball actual.

Llegir més »
Acció Sindical

Els treballadors de la fàbrica Miquel y Costas mantenen la vaga després d’iniciar les negociacions amb l’empresa

La primera reunió entre el comitè de vaga i la direcció de la fàbrica Miquel y Costas Besòs ha acabat sense arribar a un acord. Les negociacions han començat aquest dijous 14 de setembre a la tarda, dos mesos després que la plantilla comencés una vaga parcial indefinida que ha aturat per complet la secció de producció durant vuit dimecres consecutius.

Llegir més »
Acció Sindical

VAGA al Servei d’Atenció al Sensellarisme el 30 de maig

El pròxim 30 de maig el sindicat de CGT convoca VAGA a través dels delegats sindicals del Servei d’Atenció  al Sensellarisme a l’Espai Públic (SASSEP) de PROGESS S.L.

La SASSEP és un dels serveis públics municipals externalitzats per l’Ajuntament de Barcelona que treballa acompanyant  a persones adultes que transiten situacions d’exclusió  residencial i que actualment es troben sense llar.

Llegir més »