CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ámbit: Sector Social CGT Catalunya

Sector Social CGT Catalunya

Suprimir els serveis socials dels ajuntaments deixarà sense protecció a 200.000 persones

Un total de nou organitzacions de treballadors, empreses, sindicats, científics i usuaris s’han unit per exigir al Govern que mantingui la competència dels serveis socials que actualment ostenten els ajuntaments ja que, segons afirmen, si es priva les entitats locals d’aquesta responsabilitat, 200.000 persones es quedaran sense assistència i finsa 65.000 perdran la feina.

Llegir més »
Acció Sindical

Precarietat laboral contra la precarietat social?

Miguel Martín – Setmanari Directa

“S’
ha jugat massa amb el component vocacional del nostre
treball per normalitzar abusos que, en qualsevol altra professió, serien
inacceptables”, afirma Mario, nom fictici
d’un treballador d’un Centre Residencial
d’Acció Educativa (CRAE) que prefereix
preservar l’anonimat. “He arribat a escoltar frases com: tu per què estàs aquí, per
diners o pels xavals?, per qüestionar decisions que afecten tant les teves condicions
de treball com la teva vida personal”.

Llegir més »
Acció Sindical

El Síndic reprova la DGAIA per la manca de seguretat en el transport de menors tutelats

El síndic reprova la DGAIA per la manca de seguretat en el transport de menors tutelats, a instància del sector Social de CGT Ensenyament

Arran d’una denúncia presentada per la Federació d’Ensenyament de CGT, el Síndic “suggereix al Departament de Benestar Social i Família que
revisi els condicions d Seguretat en el transport d’infants en centres Dependents de la Direcció General d´Atenció a la Infància i Adolescència(DGAIA) i que doni els instruccions de l necessàries per
determinar Els supòsits en què resulta necessària la presència d’acompanyant i perquè s’asseguri aquesta presència “.

La crítica se centra en els centres concertats o de gestió delegada que, a causa de la manca de personal derivada dels limitats recursos econòmics de què disposen, solen fer els trasllats amb un sol professional que exerceix de conductor / ai acompanyant. Aquest fet suposa un risc per a la seguretat tant dels/les menors com d’aquests/es professionals, com s’ha pogut constatar en alguns incidents on fins i tot algun dels/les
ocupants ha resultat lesionat/a.

Llegir més »
jornada-dasc.gif
Acció Sindical

Jornada d´Acció Social Comunitària (DASC), oberta al sector social, el 19 de gener a Barcelona

Us fem arribar la carta de Presentació (enganxada sota) i el cartell (arxiu adjunt) amb el Programa de les Jornades del Sector Social que organitza el Col·lectiu DASC. Pot ésser el punt de trobada de tota la gent que treballa en el sector i un punt d’inici per poder aconseguir organitzar sector davant unes empreses que, cada cop més, busquen el benefici econòmic. Damunt de qualsevol altra consideració, i una administració pública que, fent deixadesa de les seves obligacions i atenent una visió neoliberal de la realitat, està procedint al desmantellament del Sistema de protecció social per substituir-lo per un de beneficència.

Llegir més »
Acció Sindical

CGT Sector Social: Informacions del Conveni d´Acció Social 2013

Hola a totes i tots!

 
– A principis del mes d’octubre la patronal va informar els sindicats que havia “denunciat” el Conveni. Aquesta “denúncia” és una fórmula per promoure l’inici de les negociacions del nou, ja que l’actual conclou el 31 de desembre d’aquest any. No és motiu de preocupació, ja que el conveni actual inclou una clàusula per la qual, fins a la signatura del nou conveni, l’actual manté la seva vigència (article 5). És a dir, cap empresa pot deixar d’aplicar el Conveni de Catalunya per aplicar l’estatal, com ja va passar en algun centre de treball en expirar el primer Conveni (concretament al CRAE Llar Les Vinyes).

Llegir més »
Acció Sindical

#14n vaga general i jornada de lluita per els i les treballadores del sector social

14N Vaga General i Jornada de Lluita per els i les treballadores del sector social

Hi ha moltes raons per secundar aquesta vaga, però si treballes o t’estàs formant per treballar al Sector Social, tens més motius que ningú per recolzar-la. Educadors/es i treballadors socials, psicòlegs/gues, psicopedadogs/gues … El que s’està qüestionant no és només unes condicions laborals, és la pròpia essència de la nostra professió. Aquesta és la situació:

– Pel que fa a condicions laborals: avui es treballa més, es tenen menys dies lliures i es cobra menys que fa 10 anys (en el transcurs dels qualsla vida ha pujat “una miqueta”).

Llegir més »
Acció Sindical

Traguem-nos la careta!

TRAGUEM-LOS LA CARETA!

Molts i moltes professionals dels serveis socials d’atenció primària estem assistint amb ràbia i impotència al desmantellament de tot un model d’atenció social que hem construït amb esforç al llarg dels anys, a partir de la nostra experiència laboral i d’un convenciment ferm i contrastat sobre la dimensió social de les desigualtats i la pobresa.

Llegir més »
Acció Sindical

CGT: Talls de Trànsit i Concentracions divendres 28 de setembre a diversos llocs de Barcelona i l´Hospitalet de Llobregat

 
Els treballadors de diverses empreses han Decidit Realitzar talls de Trànsit complets o intermitents i Altres concentrar-se en Les Portes de Ses Treballs a La Matí del divendres 28 de setembre, a la ciutat de Barcelona i l’Hospitalet. CGT Recolza AQUESTES mobilitzacions, en alguns Llocs amb ALTRES Forces Sindicals.

Llegir més »
Sector Social CGT Catalunya

Full informatiu Sector Social Vaga General 29M

En Sector Social ia tots / es els que treballem en ell:

Durant els últims mesos, diversos grups de treballadors / es del sector ens venim reunint i organitzant davant l’ofensiva que contra ell s’està duent a terme precisament per aquells la responsabilitat màxima és mantenir un sistema de protecció social que cobreixi els interessos i necessitats de les / els ciutadanes / us i del conjunt d’aquestes / es com a societat. El treball realitzat donarà els seus primers fruits el dia 29m durant la vaga general, que no considerem un fi, sinó un punt de partida per a l’organització del sector, imprescindible per evitar que sigui desmantellat. Us convidem a totes / us a sumar-vos a les següents iniciatives:

D’una banda ens reunirem a la part superior de Jardinets de Gràcia a les 15.30, una hora abans del principi de la manifestació (convocada allà a les 16.30h) per posar en comú les diferents situacions realitats que estem vivint en el Sector Social. Durant la manifestació visibilizaremos nostra professió en un bloc diferenciat , utilitzant signes identificatius (caretes blanques en representació de la invisibilitat tant del sector com de les persones amb qui treballem, adjunt model) i vestint tots / es amb samarretes vermelles (ja que ens sagnen, que es vegi). La idea és que cadascú esfaci la careta i la porti a la mani.

Llegir més »
Sector Social CGT Catalunya

Sector social: Plantilla per còmput d’hores treballades

Sector social: Plantilla per còmput d’hores treballades
9 de desembre del 2011

Un dels problemes detectats en el sector és la dificultat per part dels / les treballadors / es per saber quantes hores han realitzat al cap de l’any i comprovar així si han fet les que per conveni els correspon (1701). L’absència d’un calendari laboral anual, els continus canvis d’horaris, les jornades amb distribució irregular de les hores de treball etc …, són aprofitats per les empreses per, com hem constatat en diversos centres de treball, “colar” hores de més a seus treballadors / es. Aquesta plantilla busca facilitar el còmput d’aquestes hores als / les treballadors / es. Està realitzada per curs, no per any natural, però és fàcilment modificable. Els criteris per a aquest còmput responen al que fixa el conveni d’ació Social, de manera que les hores festives es computen automàticament a 1,5 h. Només cal introduir les hores realitzades cada dia i automàticament se sumen a un còmput final que no pot anar més enllà de les1701h que marca el conveni “.

Llegir més »
Acció Sindical

Educació social: història de la destrucció d’una professió

Quan una persona decideix orientar la seva formació professional a l’àmbit de l’educació social no ho fa per diners (els sous mai han estat gran cosa) ni per les condicions laborals (treballar festiu, caps de setmana, nits…); ho fa per que creu en el que representa aquest treball, en la seva capacitat de transformació d’una realitat que ens sembla injusta, sobretot amb aquells que el sistema ha descartat.

Però tot canvia quan tant el sou com les condicions laborals empitjoren tant que fan dificil seguir treballant en el sector sense que això suposi condicionar la teva estabilitat personal. El desencantament consegüent es transforma en ràbia quan veus que la raó d’aquests canvis és solament econòmica, i que qui acaben sofrint aquesta perspectiva economicista de l’àmbit social són les persones amb qui treballem, gent que no té ni els recursos ni els mitjans per a defensar-se.

Potser tot s’entengui millor amb un exemple, el del meu centre de treball. CRAE Llar Les Vinyes, a Cerdanyola del Vallés. Empresa gestora Filles de Mª Auxiliadora, vinculades als centres residencials des dels tétrics centres del franquisme (gràficament descrits en el comic “Paracuellos” de Carlos Giménez). Fa 3 anys: 1546 hores anuals, 7 dies de lliure disposició, 12 dies lliures entre Setmana Santa i Nadal, uns 24 mil euros bruts anuals. Fa dos anys (conveni d’Acció Social de Catalunya): 1725 hores anuals, 7 dias de lliure disposició (però a retornar), 0 dias entre Setmana Santa i Nadal i 22 mil euros bruts a l’any; avui, Conveni estatal: 1771 hores, 2 dies de lliure disposició, 16.500€ bruts anuals.

Com s’ha arribat aquí? D’una banda tenim una patronal (AEISC i AESAP ) que, una vegada resoltes les seves discrepàncies inicials(llegeixi’s

Llegir més »