CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ámbit: La CGT i la seva Acció Social

Acció Sindical

1M 2023. Convocatòries de CGT a Catalunya.

1r de Maig 2023.

Recuperem la paraula SINDICAT.
Convocatòries de CGT a Catalunya.

BADALONA
11h Plaça Pompeu Fabra

BARCELONA
11h Jardinets de Gràcia
18h Rambla del Raval

BERGA
12h Plaça de Sant Pere

CORNELLÀ
11h Mercat Sant Ildefons

GIRONA
18h Rambla de la Llibertat

IGUALADA
12h Plaça Pius XII

LLEIDA
11h Plaça del Treball

MANRESA
11:30h Ben Plantada

MOLLET
12h Plaça Prat de la Riba

SABADELL
11:30h Plaça Dones del textil

TARRAGONA
18h Plaça Imperial de Tarraco

VILANOVA I LA GELTRÚ
11h Carrer Doctor Zamenhof

Llegir més »
Acció Sindical

Míting Central dels actes del 1r de Maig de la CGT Catalunya

El proper dissabte 30 d’abril realitzarem l’acte central dels actes del 1r de Maig a l’Ateneu Harmonia, on farem un resum de les lluites sindicals i socials on hem estat presents, explicades per les seves protagonistes (Marta Minguella Comitè Vaga Docents o Javi portaveu de CGT RIders) Presentarem les excel·lents dades de seguiment de les vagues convocades per CGT, el creixement en afiliació i l’arrelament territorial amb obertura de noves seus arreu del territori. Intervindrà també Carme Arcarazo del Sindicat de Llogateres de Catalunya, i tancaran l’acte Ermengol Gassiot secretari general i Montse Sánchez secretària de Gènere.

Llegir més »
Internacionalisme

38 aniversari de l’Exèrcit Zapatista d’Alliberament Nacional (Mèxic)

Com ens han explicat els diferents grups zapatistes d’Escolta i Paraula durant la Gira Zapatista per la Vida, la història del Moviment d’Alliberament Zapatista és anterior a l’aixecament del Primer de gener de 1994 a Chiapas (Mèxic). Per part de la nostra organització, coneixem la història de l’Exèrcit Zapatista d’Alliberament Nacional (EZLN) per l’estreta relació que ens ha vinculat des d’aquell aixecament revolucionari.

Dimecres 17 va fer 38 anys que allà a la Selva de Lacandona es va oficialitzar la creació del EZLN, semblant-nos un primer pas per al procés revolucionari que s’oficialitzaria deu anys més tard, en la Guerra contra l’oblit que es va establir amb l’aixecament de 1994.

Llegir més »
Acció Social

Valoració molt positiva de la primera escola d’estiu de la CGT a Catalunya

Els dies 3, 4 i 5 de setembre va tenir lloc a Banyeres del Penedès, l’Escola d’Estiu de la CGT Catalunya. Tres dies de debats, formació i convivència entre companyes d’arreu del territori, per a seguir construint l’alternativa sindical combativa.

Ponències impartides per les militants del sindicat i amb la participació d’Ecologistes en Acció, Jineoloji Europa i la Federación Anarquista de Gran Canaria, han estat una font de coneixement compartit i de reflexió.  Vam comptar amb espais i activitats per als més petits amb l’ajuda de les companyes d’Escola Arcàdia i amb els millors àpats gentilesa de la secció d’autobusosde TMB.

Llegir més »
Cartell
Acció Social

Solidaritat presos torturats, el 8 de febrer a Barcelona

Solidaritat presos torturats a Barcelona

8 DE FEBRER A BARCELONA

LLOC: VIA LAIETANA, 18 9a Planta

– 18 h. Exposició d’art critico-social sobre el règim FIES i distribució de llibres anarquistes

– 19 h. Xerrada a càrrec de dos ponents sobre Lluita col·lectiva dins i fora de la presó, contra el règim FIES

Organitza: Grup de suport a l’Acció Social de la F.L. de Barcelona de la CGT

Més informació:

GAAS CGT BARCELONA

SOLIDARITAT PRESXS TORTURATS from PK – Activismo AudioVisual –

Llegir més »
Acció Social

La pensió és un dret social:”El Sistema Públic de Pensions, la nova peça a cobrar pels mercats i els polítics”

LA PENSIÓ ÉS UN DRET SOCIAL

“El Sistema Públic de Pensions, la nova peça a cobrar pels mercats i els polítics”

El nostre Sistema Públic de Pensions es basa en tres principis: De repartiment, que vol dir que amb les cotitzacions d’un any es paguen les pensions d’aquest any. De solidaritat, és a dir, que tots i totes contribuïm i tots i totes som beneficiaris. D’equitat, el que significa la redistribució de la riquesa social, tractant desigualment als desiguals per assolir certes cotes de justícia social.

Llegir més »
Cartell avui per tú, demà per mi
Acció Social

Jornada solidària de CGT Barcelona “avui per tu, demà per mi” l´11 de gener, amb la col.laboració de l´Ateneu Enciclopèdic Popular

Jornada solidària

DIA: 11 DE GENER 2013

LLOC: Local CGT Barcelona, Via Laietana 18 9a Planta

HORA: A partir de les 18 hores

A les 19h. xerrada sobre solidaritat llibertària a càrrec de Manel Aisa, president de l’Ateneu Enciclopèdic Popular

A les 21h. sopar amb pica-pica, preu 6€

A partir de les 22.30h. festa amb Els Músics (versions) i entre ballaruca i ballaruca l’aportació poètica dels “Pensaments d’Odo”. Per finalitar sessió de DJ J.C.

Llegir més »
Acció Social

XIV Jornades Llibertàries de CGT València: «L’estratègia de la desobediència col·lectiva»

Programa XIV Jornades Llibertàries CGT-València

L’estratègia de la desobediència col·lectiva

Del 10 al 14 desembre 2012

Exposició fotogràfica desobediències al món (Associació Humanitària Internacional Mislata i Juan Ramón Ferrandis Bresó)

Lloc: Octubre Centre de Cultura Contemporània (C / Sant Ferran, 12)

Programa

– Dilluns 10 desembre:

12h: Presentació de les Jornades i de l’Exposició a càrrec de Jacinto Ceacero (Secretari General CGT) i Enric Tarrida (Secretari General CGT-València)

19h: Taula rodona “La servitud voluntària: els perquès de l’obediència al poder” amb Antonio Méndez Rubio (Professor universitari i poeta) i M ª Amparo García del Moral (Psicoanalista). Modera Manolo Rodríguez (Professor Sociologia UV)

– Dimarts 11 desembre:

19h: Xerrada-debat “Crònica de les insubmissions” amb Rafa Arnal (Editor del Eixam, militant antifranquista) i Carles Pérez (Alternativa Antimilitarista MOC). Modera Miguel Morata (Llibreria Primat, militant antifranquista)

– Dimecres 12 desembre:

19h: Xerrada-debat “Les noves dissidències: assegurant el futur” amb Albert Ordóñez (participant en la Primavera Valenciana, expresident FAAVEM), Aristides Pedraza (organitzador Trobada Internacional Anarquista a Saint-Imier) i Raúl Beltrán (PAH ). Modera Josefina Juste (Ràdio Klara)

– Dijous 13 desembre:

19h: Xerrada-debat “La consciència crea desobediència. El món del treball com a camp de batalla” amb Paula Minguell (Mèdica insubmisa); Kike Peris (CGT-Generalitat) i Víctor Toboso (CGT-Tragsa). Modera Emilia Moreno de la Vella (Dones CGT-València)

– Divendres 14 desembre:

19h: Xerrada-debat “Organitzant la rebel·lia” amb Selene Monsálvez (Joves CGT-València), Miguel Hernández Alepuz (membre Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors) i Raúl Cadira (Cooperativa El Aixada com Sortida). Modera Javi Sánchez Gil (Joves CGT-València)

21h30: Festa al local de CGT (Av. del Cid, 154)

Més informació:

http://www.cgtvalencia.org/

@cgtvalencia

Llegir més »
Acció Social

Presentació del grup Jovent Llibertari – Rubí el 9 de desembre

Des de Rubí veiem la necessitat de la creació d’un grup de Jovent LLibertari amb la idea que afiliats i afiliades de la CGT i no afiliades s’uneixin com moviments llibertaris per a realitzar accions conjuntes.

Amb aquest motiu s’obre l’espai del local cultural CGT tots els diumenges, amb la idea d’organitzar activitats, xerrades, debats, assemblees llibertàries i obreres, projeccions de documentals, concerts etc.

Així que, aquest diumenge 9 de desembre a les 14h. hi ha una”Truitada popular”, (varietat de truites amb opció vegana) per 3 euros, on presentarem el Jovent Llibertari Rubí.

Llegir més »
Acció Social

Trobada de Jovent Llibertari a Terrassa el 8 de setembre

Des del grup de Jovent Llibertari, amb el suport de la Secretaria d’Acció Social de la CGT de Catalunya, fem una crida a tota la militància juvenil de la CGT de Catalunya, estigui o no organitzada, i als/les joves que hi puguin estar interessades, per assistir a la Trobada de Joves que tindrà lloc el dissabte 8 de Setembre al local de la Federació Local de Terrassa de la CGT, situada al carrer Ramon Llull 130-136 de Terrassa.

La proposta de punts a tractar son els següents:

10:00 Arribada i benvinguda
10:30 Presentacions
11:00 Realitats territorials, Eixos de lluita i Propostes.

Llegir més »
Acció Social

Trobada de Joves de CGT el 26 de novembre a Reus

Des del grup de Joves de la CGT de Reus, organitzats ara amb el nom de Joves Llibertaris, hem fet una proposta a Acció Social a nivell de Catalunya per tal de crear i coordinar un grup de joves de la CGT a nivell català. Amb aquesta proposta volem donar resposta a la dificultat que ens trobem avui dia per incorporar gent jove al nostre sindicat i realitzar un treball conjunt de i per a joves sindicalistes.

Llegir més »
pegatina_guerra_català
Acció Sindical

Nous materials de CGT contra la guerra i contra la precarietat

Continuant amb l’edició de materials genèrics per a l’Organització, tal com vam fer amb la Campanya contra l’energia nuclear, s’han editat aquests materials contra la precarietat i contra la guerra, que s’han distribuit a totes les Federacions Locals de la CGT.

Posem a la vostra disposició el material gràfic per al seu ús lliure per part dels ens de la Confederació.

Adjuntem els dissenysen català.

Llegir més »
Acció Sindical

La CGT de Catalunya amb les assemblees i acampades a Barcelona, Tarragona, Lleida, Terrassa, Sabadell,…

La CGT de Catalunya vol manifestar el seu recolzament a totes aquelles persones que des de fa dies han ocupat els carrers per lluitar contra la dictadura del capital. Començant per la Puerta del Sol de Madrid, Plaça Catalunya de Barcelona i seguint per altres acampades i assemblees populars a Terrassa, Tarragona, Lleida i altres ciutats, aquests dies s’està refermant que les places i els carrers poden convertir-se en punts de trobades de les lluites.

Les acampades són un moviment espontani, i per tot això lliure i incontrolable, que expressa el descontent acumulat per anys de retrocessos en drets. Davant d’un sistema electoralista que nega la capacitat d’expressar les opinions polítiques en el dia a dia, davant un sistema econòmic que destrueix el futur de les persones, davant les retallades socials i de drets dels darrers mesos… sobren les raons per assistir activament a les protestes, ja sigui a les assemblees i debats com a les acampades.

Llegir més »
Ruesta 2011
Acció Social

Escola Llibertària d’Estiu: Militància i Participació per a la Transformació Social (Ruesta 6-10 de juliol)

La CGT organitza del dimecres 6 al diumenge 10 de juliol a Ruesta (Saragossa) l’Escola Llibertària d’Estiu, que tindrà com a eix central “Militància i Participació per a la Transformació Social”.

Als matins es treballarà, debatrà i reflexionarà al voltant del tema central i per les tardes es realitzaran diferents tallers: prostitució, renda bàsica, joves, ràdios lliures, acció social, etc., que s’aniran concretant en les properes setmanes. I, és clar, activitats lúdiques i d’esplai com correspon amb les dates estivals…

Llegir més »
Cartell
Acció Social

Xerrada a Lleida el 6 de maig sobre com l’estat espanyol reprimeix les lluites

Diivendres 6 de maig de 2011

Xerrada i sopar:

La repressió de l’Estat Espanyol a les lluites de classe i d’emancipació nacional

La Secretaria d’Acció Social de la CGT de Ponent, conjuntament amb l’Assemblea de Joves de Lleida i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, us convida als actes que es duran a terme el proper dia 6 de maig a les 19 hores que giraran entorn de la repressió política que es fa sobre totes aquelles persones que lluiten des d’una perspectiva de classe i d’emancipació nacional.

Llegir més »
Acció Social

Objecció Fiscal 2011 – Donem el pas …

Fa 10 anys que va desaparèixer a l’estat espanyol el servei militar obligatori, eliminant l’obligatorietat de realitzar 9 mesos de mili o de Prestació social substitutòria. Lluny, molt lluny, de ser el regal d’un govern comprensiu, va ser el fruit d’una campanya de desobediència civil portada a terme per milers de persones al llarg de gairebé 30 anys, ja des de principis dels anys 70. Hem de ser conscients que sense insubmissió la mili no hauria deixat d’existir.

Llegir més »
ruesta-35a
Acció Social

Escola Llibertària d’Estiu de la CGT. Ruesta 2011. Del 6 al 10 de juliol

Aquest any 2011 la CGT organitza la seva Escola Llibertària d’Estiu, amb el tema central de “Militància i Participació, Què està passant?”. Es desenvoluparà, per descomptat, al poble de Ruesta (Saragossa). I tindrà lloc del dimecres 6 al diumenge 10 de juliol.

Als matins es treballarà, debatrà i reflexionarà al voltant del tema central i per les tardes es realitzaran diferents tallers: prostitució, renda bàsica, joves, ràdios lliures, acció social, etc, que s’aniran concretant en les properes setmanes. I, és clar, activitats lúdiques i d’esplai com correspon amb les dates estivals..

Llegir més »
cartell xerrada
Acció Sindical

La Federació Local de Sabadell convoca una xerrada i una manifestació per lluitar contra la reforma laboral i de les pensions

La Federació Local de CGT Sabadell convoca una xerrada i una manifestació per lluitar contra la Reforma de les pensions i la reforma laboral.

– La xerrada serà el pròxim dimarts 14 de desembre a les 18.30 h en el Centre Cívic de Ca N ´ Oriac i a càrrec de Blanca Rivas, Secretària d’Organització de CGT Catalunya i Quim Garreta, Secretari d’Organització de CGT Catalunya.

– La manifestació es realitzarà el pròxim dissabte 18 de desembre a les 11.30 h a la Plaça del Pi de Ca N ´ Oriac.

Manifest:

Des de la CGT volem fer una crida a la població per sostenir la lluita iniciada amb la VAGA general del 29-S, avui més que mai és necessari defensar els drets laborals i socials que tant han costat aconseguir.

Llegir més »
jpg_cartell_consum.jpg
Acció Sindical

Conferència de delegats i delegades a Barcelona sobre la vaga de consum del proper 21 de desembre

Conferència de delegats i delegades: “Quina vaga de consum fem?”

Data: Dijous 2 de desembre a les 10h.

Lloc: Edifici confederal, Sala Costa i Font, Via Laietana 18 9a planta, Barcelona

Amb motiu de la proposta del Comitè confederal estatal de la CGT, en relació a una vaga de consum per al proper dia 21 de desembre, i davant dels múltiples dubtes que ha suscitat la iniciativa, el Comitè Confederal de CGT Catalunya convoca, a tots els delegats i delegades, a la conferència que tindrà lloc el proper dia 2 de desembre a la Sala Costa i Font (local CGT) a les10h. del matí.

Llegir més »
Cartell campanya abstenció
Acció Social

La CGT de Catalunya presenta la seva campanya d’abstenció activa davant les eleccions al parlament català

Avui 11 de Novembre s’ha portat a terme una roda de premsa per explicar la posició de la CGT davant de les eleccions Catalanes del proper 28 de Novembre.

La Confederació General del Treball de Catalunya engega una campanya amb el lema “La millor elecció? Abstenció!”, que s’enmarca en els acords presos en les darreres plenàries confederalsde Catalunya.

Llegir més »
Acció Sindical

El sindicalisme alternatiu i els moviments socials de València es reuniran dilluns per a preparar noves mobilitzacions després del 29-S

La reunió, convocada per CGT-PV, tindrà lloc el dilluns 8 de novembre a les 19h en els locals sindicals de la Universitat de València (Av. Blasco Ibáñez, 23, al costat del Col·legi Major Luis Vives). Aquesta trobada respon a la necessitat de continuar mobilitzant-se contra la Reforma Laboral en vigor i la reforma prevista del sistema públic de pensions, entre altres retallades de drets laborals i socials

L’èxit del 29-S ha significat un punt d’inflexió en la lluita sindical i social. Mentre el sindicalisme oficial ha optat per seguir el camí de la negociació per a retrocedir en els drets dels treballadors, el sindicalisme alternatiu i els moviments socials estan disposats a unir forces per a aconseguir canvis en les polítiques governamentals i empresarials.

Llegir més »