Terra i llibertat. Comunicat de la CGT de Catalunya per a l'Onze de Setembre de 2016 - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Terra i llibertat. Comunicat de la CGT de Catalunya per a l’Onze de Setembre de 2016
dimecres 7 de setembre de 2016 / Comunicats / Visites: 2503
Menéame

Terra i llibertat

Com fem cada any, des de la CGT de Catalunya volem reiterar el nostre compromís amb la plena defensa del dret a l’autodeterminació. Un dret a l’autodeterminació que entenem de manera individual i col·lectiva. Una autodeterminació que ha d’implicar la capacitat per decidir-ho tot sobre tot, i que s’ha de concretar en la pràctica d’una autogestió real a tots els nivells. Entès així, és un dret inseparable dels principis anarcosindicalistes i llibertaris de la nostra organització.

Però quan parlem d’autodeterminació no ens referim simplement a decidir sobre la creació d’un Estat independent respecte d’un altre, un nou Estat que perpetuï l’ordre establert. Al contrari, entenem que l’autodeterminació i l’autogestió ens han de permetre establir les bases d’una societat lliure de tot Estat opressor i del sistema capitalista en el qual ens trobem sotmeses.

La defensa de la societat futura ens fa parlar de llibertat. Una llibertat col·lectiva que només podrem assolir si totes i tots som persones lliures. Sabem que amb el capitalisme aquesta llibertat és impossible. Però veiem, i aquests darrers anys encara més, que tampoc és possible amb el segrest de la política que imposen les institucions estatals. La construcció de la plena llibertat pel nostre poble no es farà des de parlaments o consistoris. Ni tampoc des de les organitzacions empresarials o les executives de partits i sindicats. La farem des del carrer, les places, els centres de treball... La farem reclamant la benvinguda de refugiats/des i, al mateix temps, els tancaments del CIE i la derogació de qualsevol mesura d’estrangeria. La farem eradicant la precarietat laboral com a primera passa per fer, de l’explotació capitalista, història.

La defensa d’aquest futur que volem també ens porta a parlar de terra. Una terra que està sent trinxada sistemàticament per l’especulació i l’afany de negoci. Especulació i negoci que molt sovint promouen aquells que diuen defensar la llibertat del poble català. Ho veiem actualment en projectes com Barcelona World i, en general, a la política de grans infraestructures. Ho patim també quan s’imposa una agricultura basada en les grans corporacions multinacionals i amb cada vegada més pes dels transgènics. Però quan parlem de terra, ens referim també a la capacitat que hem de tenir, per a nosaltres mateixos, com a classe treballadora, d’autogestionar en el dia a dia la nostra vida. I això implica la construcció d’una economia plenament col·lectiva.

Per tot això, acabem com hem començat: Des de la CGT Catalunya, defensem el dret a l’autodeterminació dels pobles. Un dret que no ens ve concedit de cap Estat ni de cap institució, sinó que neix com a manifestació del principi llibertari d’autogestió de l’individu i de la col·lectivitat. En el nostre cas, les persones que vivim a Catalunya no restem circumscrits als límits autonòmics actuals. Els lligams culturals o d’identitat fan que l’àmbit de la comunitat siguin tan amplis com la voluntat de les persones que la formen ho desitgin.

Lluitem, doncs, perquè en un futur més proper que llunyà, totes i cadascuna de nosaltres puguem ser lliures en una societat lliure i solidària.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
7 de setembre de 2016

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT desconvoca la vaga al Sincrotró ALBA al retirar la Direcció la demanda contra el Comitè d’Empresa
  2. Col·loquis a l’entorn del Centenari del Congrés de Sants sobre anarcosindicalisme i moviments socials, els dies 19 i 26 de juny a Barcelona
  3. Vaga i mobilitzacions al Sincrotró ALBA el 18 de juny
  4. Vaga parcial indefinida a Correus de Barcelona a partir del 19 de juny contra els acomiadaments i la falta de contractació
  5. Actes el 16 de Juny a la CGT Baix Llobregat
  6. La selecció a dit del personal i la pèrdua de democràcia als centres educatius: altres formes d’imposar el silenci
  7. La Biblioteca Emma Goldman comença a funcionar al local de CGT Barcelona
  8. Victòria judicial per a tot el professorat associat de la UB
  9. Curs d’estiu per a professorat de secundària i cicles ’EDUCACIÓ I ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA, aprenem a desaprendre’
  10. Entrevista a Marta Padrós, Secretària de Gènere de CGT Catalunya: “Si ara tenim diàleg social sobre feminisme és perquè hem posat una vaga sobre la taula”

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid