CGT davant l'anunci de l'increment d'inversió al Metro de Barcelona - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT davant l’anunci de l’increment d’inversió al Metro de Barcelona
diumenge 1 de gener de 2017 / Comunicats / Visites: 403
Menéame

El passat 26 de desembre l’ajuntament de Barcelona, per boca de la presidenta de TMB i regidora de mobilitat, Mercedes Vidal, anunciava un augment de la inversió de 87 milions d’euros gràcies al sanejament financer realitzat en els últims anys.

En primer lloc manifestar que aquest sanejament financer s’ha aconseguit en gran part gràcies a l’esforç econòmic realitzat per la plantilla, ja que la plantilla de Metro porta des de l’any 2011 amb el salari congelat, mentre la Direcció ha vist augmentats els seus ingressos en aquest període.

En segon lloc, voldriem saber quin percentatge d’aquesta inversió, acabarà en mans privades sobre la base de subcontractes que, en moltes ocasions, al seu torn, tornen a subcontractar a altres empreses i els treballadors de les quals sofreixen unes condicions laborals precàries.

En tercer lloc, hauríem de saber si aquestes subcontractes acaben realitzant el treball pel qual se’ls paga o si per contra, com ja ha ocorregut en altres ocasions, serà la plantilla de Metro la que acabi fent aquest treball. En aquest cas no sabem quin és l’interès ocult a mantenir aquestes subcontractacions.

En quart lloc, ens sorprèn que aquest augment d’inversió no contempli en cap cas l’ampliació de plantilla que faci disminuir el nombre d’estacions sense personal de Metro, que eviti la retirada de trens de la circulació per falta de personal, o que faci que el manteniment de la xarxa del Metro de Barcelona torni als períodes anteriors al 2011.

Molt ens temem que l’augment d’aquesta inversió acabarà en gran part en mans d’empreses privades amb el beneplàcit del govern municipal com ja ocorre amb el tramvia, lliurat a mans privades per satisfer amb sous públics a Directius que provenen de la dreta catalana. Demostrant d’aquesta manera que malgrat el canvi de signe polític a l’ajuntament, la gestió segueix els mateixos passos marcats en les etapes anteriors per socialistes i convergents.

CGT Metro Barcelona
https://twitter.com/cgtmetrobcn
http://www.cgtmetro.org/
https://www.facebook.com/Secci%C3%B3n-Sindical-CGT-Metro-312028882183659/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid