CGT sol.licita la revocació del nomenament de la cap de RRHH i la finalització de la seva comissió de servei a l'Ajuntament de Rubí - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT sol.licita la revocació del nomenament de la cap de RRHH i la finalització de la seva comissió de servei a l’Ajuntament de Rubí
L’assignació de funcions s’ha fet de forma irregular a una persona investigada en el cas Mercuri per contractacions de personal de forma il∙lícita
dimecres 30 de gener de 2019 / Comunicats / Visites: 252
Menéame

En els darrers mesos, i especialment de forma accelerada en les darreres setmanes, s’estan produint decisions unilaterals relacionades amb la gestió dels recursos humans a l’Ajuntament de Rubí que requereixen necessàriament de la informació i la negociació amb la representació dels i les treballadores. Malauradament cap de les dues coses es produeix: ni s’informa ni es negocia.

De fet, se’ns menysté, se’ns tracta com si no existíssim. Es creen nous llocs de treball sense que aquests hagin estat avalats tant en les seves funcions com en les seves remuneracions pels representants sindicals, es fan canvis de personal sense cap consulta prèvia i emparats (erròniament en molts casos) per la potestat d’autoorganització de l’administració; no se’ns responen els correus on sol∙licitem la correcció d’errades detectades any rere any, per exemple a la RLT, o en la designació de persones no fixes als tribunals de selecció, ni quan fem arribar propostes per millorar la gestió de les borses de treball, o per iniciar processos de promoció interna del poc personal fix existent, o per regularitzar el personal fora de RLLT contractat de forma fraudulenta o per la publicació de l’oferta pública d’ocupació en el procés de consolidació i estabilització….

Els successius canvis de la persona responsable de RRHH no han contribuït a crear l’escenari de confiança i normalitat que seria desitjable en les relacions amb la representació dels i les treballadores per a la negociació i consens del repte més important que actualment té l’Ajuntament en matèria de RRHH que és la consolidació i estabilització de la plantilla.

El darrer canvi de cap de RRHH al mes d’octubre ens va sorprendre especialment per la fórmula escollida i així ho vam manifestar en mesa de negociació on vam demanar que se’ns expliqués com es feia el nomenament d’una persona que havia arribat a l’Ajuntament de Rubí en comissió de serveis per ocupar provisionalment un lloc de treball del mateix grup però d’un altre subgrup.

Les explicacions que se’ns van donar no ens van convèncer i tampoc el decret on es recollien els termes del nomenament perquè l’assignació de funcions de cap de RRHH a la persona que actualment les exerceix no s’ha fet conforme la legislació vigent. Aquesta persona està actualment en comissió de serveis per una vacant de tècnica de RRHH del grup i subgrup A2 a la vegada que té encomanades funcions d’un altre lloc vacant, el de cap del RRHH, de grup i subgrup A1. Una situació absolutament irregular.

Després de fer diverses consultes a altres seccions sindicals de CGT i als serveis jurídics d’administració pública hem arribat a la conclusió que hem de sol∙licitar la seva dimissió i que la plaça de cap de RRHH es proveeixi de forma legal per poder afrontar amb garanties el procés de consolidació i estabilització.

Durant aquest període de consultes, se’ns ha traslladat una preocupació afegida: el fet que la persona que actualment té assignades les funcions de cap de RRHH està sent investigada a la peça 31 del cas Mercuri per delictes contra l’administració pública, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i prevaricació per contribuir a la contractació irregular de personal al Consorci de Residus del Vallès Occidental, organisme del que procedeix.

No creiem que aquesta circumstància afegida sigui cap element tranquil∙litzador per a la plantilla en l’actual situació, per la qual cosa sol∙licitem la rescissió de la comissió de serveis d’aquesta persona. Aquesta demanda va més enllà de la revocació d’assignació de funcions com a cap de RRHH que sol∙licitem que es faci aquesta setmana, en cas contrari prendrem les accions legals que considerem oportunes.

Rubí, 29 de de gener de 2019

Secció Sindical CGT Ajuntament de Rubí

P.-S.

Font: Plataforma Sabadell lliure de Corrupció

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  6. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  7. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  10. Campanya Aturem la Invasió

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid