Cal un mort?. Comunicat de Rereguarda en Moviment - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Cal un mort?. Comunicat de Rereguarda en Moviment
dilluns 3 de desembre de 2012 / Comunicats / Visites: 147
Menéame

D’uns anys ençà, la Brigada Mòbil (BRIMO) de la policia de la Generalitat ha esdevingut una banda de caçadors de persones que actua amb la impunitat del que se sap protegit pels poders polítics i judicials, una banda criminal que es dedica a recórrer els carrers a la recerca indiscriminada d’objectius humans als quals disparar, apallissar, ferir i mutilar, una banda la tasca de la qual és instaurar la por i el terror entre una població que surt massivament als carrers a protestar i lluitar pels seus drets cada vegada més retallats: són els camises negres del govern, el seu braç executor, els encarregats últims de silenciar les veus que s’oposen al Règim.

Set persones han quedat bòrnies en els darrers anys per pilotades disparades pels escopeters de la BRIMO, centenars han quedat malferides o han estat torturades, i cap dels responsables de tot plegat no ha estat jutjat ni condemnat.

Considerem que la CRIMO està fora de control i cada dia que passa sense que sigui dissolta i se’n depurin responsabilitats és un risc intolerable tant per la salvaguarda física de la ciutadania com per l’exercici dels drets civils. Protestar i manifestar-se són drets fonamentals per a tota societat que es vulgui dir democràtica.

L’ús de les armes i la violència per part dels Mossos d’Esquadra durant la jornada de la vaga general del 14N, per la qual ha comparegut avui el Conseller d’Interior, Felip Puig, al Parlament, suposa un esglaó més en la bogeria d’una repressió desbocada sense límits. Tant poden colpejar a un nen de 13 anys o a una noia de 16 com rebentar l’ull a una manifestant o agafar per sorpresa a persones quan ja marxen cap a casa, després de deixar la manifestació, i apallissar-les en fugaces operacions de combat (s’atura la furgoneta; baixen; peguen fins a deixar-te al terra; tornen a pujar a la furgoneta i desapareixen). D’aquestes accions en són testimoni directe les diverses persones ferides i amb ossos trencats que han narrat aquesta forma de procedir.

Caldrà un mort perquè els polítics i la justícia acabin d’una vegada per totes amb aquesta impunitat? Caldrà un mort perquè els integrants de la BRIMO compleixin la llei i portin visible el seu número de placa? Caldrà un mort perquè els responsables últims d’aquesta banda policial dimiteixin i assumeixin responsabilitats penals? Caldrà un mort perquè el cap del govern, fent ús de les competències que li són pròpies, prohibeixi les bales de goma i projectils similars? Caldrà un mort, en definitiva, per dissoldre aquesta Brigada Mòbil i jutjar-ne els seus membres per saltar-se la legalitat vigent?

Recordem a Íñigo Cabacas, que va morir ara fa vuit mesos al País Basc per l’impacte d’una bala de goma al cap.

Per tot això, exigim:

- Dimissió, inhabilitació i encausament judicial del Consellerd’Interior, Felip Puig, com a responsable màxim de la BRIMO i, per tant de les seves accions.

- Prohibició de les bales de goma i de projectils similars, així com dels gasos lacrimògens.

- Dissolució de la BRIMO i encausament dels seus membres i del seus caps per no anar identificats com estableix la llei.

- Eliminació de les pràctiques policials de persecució per ideologia política, així com les que impliquen a la policia de paisà.

- Jutjat al col·lectiu dels 56 escopeters que formen part de la BRIMO per no complir amb la normativa que regeix l’ús de les escopetes i per mutilar i ferir desenes de persones.

Rereguarda en moviment, plataforma solidària contra la repressió

http://rereguardaenmoviment.org/comunicat/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. 28 maig, vaga del PDI de les universitats públiques catalanes. CGT LLeida
  2. La CGT denúncia una situació esperpèntica amb lectors d’empremtes digitals
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. Trenquem amb l’aïllament, en suport a la vaga de fam de Leyla Guven i les 7000 activistes que la secunden
  5. Increment de la participació a la Vaga General feminista de 24 hores
  6. L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre
  7. Acceptarem el “Tu, calla!”? Revertim la repressió
  8. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  9. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2019
  10. La CGT de Catalunya davant la sentència de la justícia grega a la companya Lola Gutiérrez

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid