CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

24 de setembre: manifestació i assemblea ciutadana a Martorell

Dimarts, 14 setembre, 2010

Cartell Martorell

Manifestació a Martorell, divendres 24 setembre, 18 h.

Sortida a la Plaça del Vi fins l'Espai amfiteatre del Passeig de Catalunya, on es farà l'Assemblea Ciutadana.

El capitalisme està en crisi des de principis del segle 20. La crisi financera, els efectes estem patint en l'actualitat, no és més que una manifestació de la crisi agònica del sistema d'explotació del treball assalariat. La situació actual està posant de manifest diverses qüestions, cada dia més evidents, que fan necessari un debat seriós, responsable i compromès de tota la societat.

La crisi actual no s'arregla amb la reforma laboral, ni amb les mesures financeres preses, ni amb la política actual. El problema és més de fons. Cal qüestionar de forma global el capitalisme com a sistema organitzador de les nostres vides. És evident que mantenir les mateixes polítiques financeres i permetre que els mateixos que ens han robat siguin els que marquin l'agenda econòmica no garanteix el benestar social i que, per contra, augmenta les desigualtats entre els éssers humans, incidint més encara en l'exclusió social i la sobreexplotació de les persones i l'entorn natural.

Si volem tenir futur com a humanitat, estem condemna-dos a passar pàgina i construir entre tots alguna cosa nova. Un sistema on la prioritat sigui el respecte a les persones, garantint el benestar de tots i totes, que estigui basat en la democràcia directa i en l'autogestió integral del treball, els recursos, l'educació, la salut, la riquesa ... Únicament la participació i gestió ciutadana poden garantir el repartiment equitatiu i la justícia social. No obstant això, tant l'estat i els partits polítics, com el sindicalisme oficial pretenen mantenir allunyats d'un escenari de solidaritat, de suport mutu, dissidència i rebel.lia que ens permeti posar fre al que volen fer-nos creure inevitable-ble: el constant retrocés dels drets de la classe treballadora.

Ens volen cada dia més pobres, cada dia més esclaus. Els uns, imposant una sortida de l'anomenada crisi que signifiqui una major precarietat de l'ocupació, uns salaris més baixos, una dictadura sense fissures del capital i unes condicions de vida pròpies del segle XIX. Els altres, mantenint a la classe obrera i al conjunt de la societat en la major indefensió a través del seu pactisme sense límits amb el que busquen assegurar la seva conversió en part integral de l'estat ia través de les seves jornades de lluita fictícia amb les que pretenen rentar-se la cara davant els treballadors i la ciutadania i mantenir-nos en els límits d'una lluita ineficaç i sense perspectives transformadores.

Avui en dia, amb els recursos tècnics, d'infraestructura i la riquesa generada, no s'entén que la societat no estigui avançant d'una manera respectuosa amb l'entorn i les persones. No té lògica continuar amb un sistema que s'ha mostrat ineficaç per a la consecució d'un benestar universal i que únicament afavoreix a una petita minoria promotora d'una infinitat de guerres, conflictes religiosos, desigualtats socials... És clar que el mateix sistema crea els mecanismes de control del pensament, esforçant-se a generar sentiments de frustració, escepticisme, apatia i desànim.

Per tot això, la CGT crida a la classe obrera ia tota la societat a organitzar-se al marge de l'estat i de tota organització política ja mantenir un lluita que vagi molt més enllà d'un dia aïllat de protesta. Convoquem una batalla permanent per assolir l'única solució possible a la crisi: acabar amb el sistema d'explotació capitalista i crear una societat nova basada en la llibertat, l'autoorganització, la justícia i el suport mutu.

És hora de sortir al carrer, de dir PROU. El dia 29, amb la vaga general, es dóna necessàriament un pas més en la protesta que, juntament amb futures mobilitzacions i vagues, posi fre a una política indecent.

Convidem a tota la societat a participar en l'Assemblea ciutadana que celebrarem el dia 24 de setembre a Martorell per debatre sobre la necessitat de la vaga general i de la sortida transformadora de la crisi superant el poder del capital, de l'estat i del sindicalisme del sistema.

CGT Baix Llobregat

>>> Adjuntem díptic i cartell de la convocatòria.

Attached documents