CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Egunkaria absolt: Comunicat de les plataformes de suport

Dimarts, 20 abril, 2010

jpg_efe_20100123_151813_pa0034_3.jpg

La recent sentència de l'Audiència Nacional absol als processats de les greus acusacions que pesaven contra ells, deixant en molt mal lloc al jutge instructor i a la guàrdia civil, que van construir suposades proves amb l'única fi de clausurar el periòdic.

Han transcorregut 7 anys en els quals els processats han sofert tortures, anys de presó, acusacions infundades, quantioses pèrdues econòmiques.Els treballadors del diari van perdre el seu lloc de treball, i la societat basca es va veure privada del dret a rebre informació en la seva pròpia llengua. Des d'aquí exigim la reparació i indemnització per tots els danys causats pels poders públics i que les persones que van aplicar de forma il·legal una legislació ja de per si mateix injusta assumeixin les seves responsabilitats.

La sentència desautoritza a la Delegació del Govern a Madrid, que va prohibir una manifestació amb el lema "Per la llibertat d'expressió, contra el tancament del diari Egunkaria" per considerar que tenia una fi il·lícita, i també al Tribunal Superior de Justícia de Madrid que va ratificar aquesta prohibició. Ambdues institucions han de reconèixer amb claredat el greu error comès i el dany causat als convocants, incloent els costos del recurs, o en cas contrari dimitir.

Trist paper, per ser benèvols, l'exercit per la majoria dels responsables de crear opinió pública, que han condemnat durant aquests 7 anys sense esperar la sentència del tribunal, i que criminalitzen tota mostra de solidaritat, en particular cap a la lluita del poble basc. Però no semblen donar-se per al·ludits, ja que, de nou, en operacions realitzades aquests mateixos dies, tornen a assumir com única versió i veritable la que oferixen els cossos policials, conculcant la presumpció d'innocència de les persones afectades.

Perquè ens preocupa el que passa al nostre al voltant i perquè a totes i tots ens afecta la retallada de les llibertats, és pel que hem volgut contribuir amb la nostra mobilització al restabliment dels drets vulnerats, i ens sentim orgullosos d'haver-lo aconseguit entre tots.

Però sabem que no podem, que no hem d'abandonar la lluita, doncs moltes persones segueixen sofrint les conseqüències directes d'aquests atropellaments comesos per uns poders públics que, en lloc d'estar al servei de la ciutadania, en la majoria dels casos actuen en defensa dels interessos dels poderosos, emparant les seves injustícies.

La solidaritat entre els pobles és un deure per a totes les persones que aspiren a un món en pau i amb justícia social. Les persones i organitzacions que hem lluitat perquè es faci justícia amb Egunkaria i les seves processats, continuarem lluitant per aquests valors, allí on ens trobem, i vam animar a això a qui comparteixin aquestes aspiracions.

Sembla que hem arribat al final (pendent de possibles recursos) d'un malson que mai havia de començar. Esperem que aquesta sentència pugui significar el punt final d'una política de repressió generalitzada que ha vulnerat no pocs drets, emparada en l'ús i abús d'una legislació excepcional i injusta. Una legislació que, desenvolupada amb l'excusa de la lluita anti-terrorista, ha donat lloc, entre altres atropellaments inconstitucionals, a tancaments d'altres mitjans de comunicació com Egin, Egin Irratia i Ardi Beltza, i que s'aplica, cada vegada més, contra qualsevol brot de dissidència respecte del poder establert de llarg a llarg de l'Estat espanyol.

Volem que aquesta sentència contribueixi també a donar llum a un futur d'esperança i de pau, basada en el dret als pobles a decidir el seu futur i a desenvolupar la seva cultura i valors propis.

VISCA LA SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES

EGUNKARIA AURRERA

Plataformes de suport a Egunkaria de Saragossa, Valladolid, Astúries, Catalunya i Madrid

Abril 2010.